ΑΙΓΑΛΕΩ: Συγκινητικοί αστυνομικοί σώνουν γάτα με τα μικρά της από υπόνομο σε ώρα νεροποντής (+ΦΩΤΟΣ)

Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε κάθε μέρα ένα καλό λόγο να χαμογελάμε.. αυτό έγινε σήμερα μαθαίνοντας μια συγκινητική είδηση: ότι 2 καλόκαρδοι αστυνομικοί απεγκλώβισαν μια γατούλα με τα μικρά της που ήταν παγιδευμένα σε υπόνομο εν ώρα νεροποντής – και κινδύνευαν να παρασυρθούν από το νερό!! Και όχι μόνο αυτό, τα φιλοξένησαν κιόλας στο τμήμα! Το νέο μας ήρθε απο το φοβερο γκρουπ του φέισμπουκ «Ό, τι να’ ναι και Γάτες»

Η κυρία Όλγα Γαβάκη στην ανάρτησή της αναφέρει εκτός των άλλων τα παρακάτω: «Για αυτούς τους αστυνομικούς μπορούμε να καμαρώνουμε και να είμαστε υπερήφανοι όλοι οι φιλόζωοι! Θερμά συγχαρητήρια στα Α.Τ Αιγάλεω και Χαϊδαρίου όπου μετά την αγαστή συνεργασία τους διεσώθη γατούλα με τα μωρά της που είχε γεννήσει μέσα σε υπόνομο» ενώ προσθέτει: «…μου ζητήθηκε βοήθεια από το Α.Τ Αιγάλεω καθώς περίμεναν να μεταφερθεί γατούλα μαζί με τα μωρά της τα οποία είχε γεννήσει και παρέμεναν εγκλωβισμένα στον υπόνομο. Μετά την ενημέρωση διερχόμενης που τα εντόπισε επί της οδού Μίνωος 15 στο Αιγάλεω. Η κυρία άκουσε το κλάμα των μωρών χωρίς αρχικά να μπορεί να εντοπίσει από πού ακριβώς προερχόταν ο ήχος.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν μωρά εντός του υπονόμου κάλεσε την αστυνομία. Το Α.Τ Αιγάλεω μην έχοντας περιπολικό για να μεταβεί στο σημείο κλήθηκε σε βοήθεια η περιπολία από το Α.Τ Χαϊδαρίου. Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο από το Χαϊδάρι φέρθηκαν ως έμπειροι ενεργοί εθελοντές φιλόζωοι. Ο αστυφύλακας Λυκοκάπης Ιωάννης με την ειδική φρουρό Νικολαΐδου Μαρία φοβούμενοι ότι η βροχή που δυνάμωνε θα παρέσυρε τα γατάκια εντός του δικτύου αποχέτευσης δεν περίμεναν ούτε λεπτό για βοήθεια από άλλες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την περιγραφή οι δύο αστυνομικοί κατάφεραν να σηκώσουν το καπάκι του υπονόμου που ζύγιζε 100 κιλά για να μπορέσουν να φτάσουν τα γατάκια και να τα σώσουν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο τμήμα Αιγάλεω και η συγκινητική αντιμετώπιση συνεχίστηκε και από άλλους αστυνομικούς, τον υπαρχιφύλακα και τον ανθυπαστυνόμο που ήταν σε υπηρεσία, που μαζί με την κυρία η οποια τα πρωτοεντόπισε προσπάθησαν να τα φροντίσουν όσο καλύτερα γίνεται! 

Αν με ρωτάτε τα παιδιά λειτουργησαν πολύ σωστά γιατί το πρώτο τους μέλημα ήταν να τα ζεστάνουν (τα χουμε πει αυτα στο αρθρο για την φροντιδα ορφανων νεογέννητων) και λειτουργησαν και πολυ ευφάνταστα χρησιμοποιώντας τις λάμπες των γραφείων τους και όκ,τι πετσέτες βρήκαν – μια και το πρώτο και βασικότερο μέλημα είναι να αποφύγουμε την υποθερμία! 

Αφού γίνανε αυτά τα πολύ βασικά, εθελοντής γατάς ανέλαβε την φροντίδα των γατιών!

Ιδού και ολόκληρο το σχετικό σχόλιο στη σελίδα “Ό,τι να ‘ναι και γάτες” από την κυρία Όλγα Γαβάκη: 

“Αυτή είναι η αστυνομία που θέλουμε!!!! Για αυτούς τους αστυνομικούς μπορούμε να καμαρώνουμε και να είμαστε υπερήφανοι όλοι οι φιλοζωοι!!!! Θερμά συγχαρητήρια στα Α.Τ Αιγάλεω & Χαϊδαρίου όπου μετά την αγαστή συνεργασία τους διεσώθη γατούλα με τα μωρά της που είχε γεννήσει μέσα σε υπόνομο.

Σήμερα το απόγευμα μου ζητήθηκε βοήθεια από το Α.Τ Αιγάλεω καθώς περίμεναν να μεταφερθεί γατούλα μαζί με τα μωρά της τα οποία είχε γεννήσει και παρέμεναν εγκλωβισμένα στον υπόνομο. Μετά από ενημέρωση διερχόμενης όπου τα εντοπισε επί της οδού Μίνωος 15 στο Αιγάλεω. Η κυρία άκουσε το κλάμα των μωρών χωρίς αρχικά να μπορεί να εντοπίσει απο που ακριβώς προερχόταν ο ήχος. Μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν μωρά εντός του υπονόμου κάλεσε την αστυνομία. Το Α.Τ Αιγάλεω μην έχοντας περιπολικό για να μεταβεί στο σημείο κλήθηκε σε βοήθεια η περιπολία από το Α.Τ Χαϊδαρίου. Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο από το Χαϊδάρι φέρθηκαν ως εμπειροι ενεργοί εθελοντές φιλοζωοι. Ο αστυφύλακας Λυκοκάπης Ιωάννης με την ειδική φρουρό Νικολαΐδου Μαρία φοβούμενοι ότι η βροχή που δυνάμωνε θα παρέσυρε τα γατάκια εντός του δικτύου αποχέτευσης δεν περίμεναν ούτε λεπτό για βοήθεια από άλλες υπηρεσίες. Σήκωσαν το καπάκι της ΕΥΔΑΠ βάρους 100 κιλών περίπου ώστε να βγάλουν τα εγκλωβισμένα μωράκια αλλά και την μανούλα τους η οποία παρέμενε κοντά τους. Τα μωρά με την μαμά μεταφέρθηκαν με το περιπολικό στο Α.Τ Αιγάλεω όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας υπαρχιφυλακας Κουτρουλης Βασίλειος μαζί με τον ανθυπαστυνόμο Γκίκα Γεώργιο και την κυρία που τα εντόπισε έκαναν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τα ζωάκια εώς ότου τα παραλάβουμε. 

Επιστρατεύθηκαν οι λάμπες των γραφείων τους καθώς και ότι πετσέτες υπήρχαν στο τμήμα για να τα στεγνώσουν και να τα κρατήσουν ζεστά μιας και από την παραμονή τους μέσα στα νερά του υπονόμου είχαν υποθερμία. Η γατούλα με τα μωράκια της αφού ένιωσε ασφαλής στον χώρο του γραφειου του αξιωματικού υπηρεσίας επέτρεπε σε όλους να την χαϊδεύουν ενώ εκείνη έκανε ότι η φύση της υπαγόρευε, το τάισμα των μωρών της. Στην συνέχεια η μανούλα με τα μωρά παρελήφθησαν από εθελοντή μας ώστε να φιλοξενηθούν στην οικεία του. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους τους εθελοντές στους αστυνομικούς και των δύο τμημάτων Χαϊδαριου & Αιγαλεω οι οποίοι όχι μόνο συνεργάστηκαν άψογα ώστε να σωθούν τα γατάκια και μας ενημέρωσαν αφότου είχε ολοκληρωθεί η προσπάθεια αλλά και γιατί με αυτές τους τις πράξεις μας δίνουν δύναμη στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά ώστε να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας τα ζώα. Θερμά συγχαρητήρια και στους διοικητές των δύο αυτών τμημάτων Χαλδαίο Δημήτριο & Κανταρέλλη Αριστείδη όπου αποδεικνύουν καθημερινά εμπράκτως την αγάπη τους για τα ζώα φροντίζοντας τα στελέχη των τμημάτων τους να έχουν σε υψηλή προτεραιότητα ανάμεσα στα πολλά καθήκοντά τους την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας περί ζώων.”

E ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο για όλους αυτούς που έδειξαν την ευαισθησία που απαιτούσε η περίσταση για να φροντίσουν αυτά τα ψιψιά που βρισκόταν σε τόσο δύσκολη θέση. Κάποιος θα πει ότι είναι το αυτονόητο αλλά τελικά δεν είναι.. η αδιαφορία μπορεί πολύ εύκολα να φυτρώσει στις καρδιές μας, όμως τούτοι εδώ οι κύριοι και κυρίες έδειξαν την απαραίτητη συμπόνοια και τρυφεράδα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ!!

Ε και μια και ειναι αυτό το θέμα μας σήμερα, ας δούμε και 7 πρακτικά τιπς για να φροντίσουμε μια λεχώνα γάτα με τα νεογέννητά της! Διαβάστε ΟΛΟΙ το πολύ χρήσιμο άρθρο ακριβώς εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *