Η γάτα με την ραγισμένη σπονδυλική στήλη που κατάφερε να ξαναπερπατήσει

Η Μερέντα είναι ένα εξ ορισμού υπέροχο πλάσμα που ζούσε στους δρόμους της Θεσαλονίκης. Τι άλλο να πεις για ένα πραγματικό μαύρο πάνθηρα με κεχριμπαρένια μάτια, μια ενσάρκωση της γοητείας και του μυστηρίου;  Όμως η Μερέντα υπήρξε μια στιγμή στη ζωή της που στάθηκε άτυχη. Γιατί την χτύπησε άσχημα ένα αμάξι προκαλώντας ένα ράγισμα στην σπονδυλική στήλη της και πολλά τραύματα στο κορμί της! 

Την βρήκαν δύο νέοι, έτσι, βαριά χτυπημένη και προσπάθησαν να την σώσουν. Δυστυχώς ο Δήμος της Θεσσαλονίκης δεν είχε χώρους περίθαλψης και τα δύο παιδιά προσπάθησαν να την κρατήσουν αλλά δεν τους ήταν εύκολο. Έτσι έψαξαν και βρήκαν την Μαρία, την Μαρία που μου διηγήθηκε αυτή εδώ την θαυμαστή ιστορία. Η Μαρία τρέχει ένα μικρό κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και έχει μεγάλη αγάπη σε όλα τα ζώα ανεξαιρέτως. 

Η Μερέντα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, μεγάλες ανοιχτές πληγές, ακράτεια ούρων και κοπράνων, ενώ τα πίσω πόδια της δεν μπορούσαν να περπατήσουν! Ωστόσο γρήγορα οι μεγάλες πληγές στο κορμί της έκλεισαν και η  Μερέντα άρχισε να νιώθει καλύτερα.

Οι δύο νέοι κάλυψαν το κόστος για τον πρώτο μήνα φιλοξενίας και αποκατάστασή της αλλά οικονομική δυσπραγία τους ανάγκασε να την πάνε κάπου που δεν θα τους κόστιζε παραπάνω χρήματα. Αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι η ειδική φροντίδα της Μαρίας ήταν απαραίτητη για την Μερέντα. 

Καθώς η Μερέντα γύρισε η Μαρία είδε με απόγνωση οι πληγές της είχαν ξαναανοίξει και η εικόνα της Μερέντας ήταν απογοητευτική. Αυτό οφειλόταν στο ότι στις πληγές τοποθετούνταν οξυζενέ χωρίς να πλύσεις που γινόταν καθημερινά τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα. Γρήγορα οι αρχικοί σωτήρες της Μερέντας ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά για την αποκατάσταση της και η Μαρία τότε πήρε τη γενναία απόφαση να μην αφήσει τη Μερέντα στην τύχη της. Και έτσι συνέχισε να τη φροντίζει με ζήλο παρόλο που δεν πληρωνόταν γι’ αυτό. 

Και πως είναι η Μερένδα τώρα; Η Μερέντα τρέφεται καθημερινά με τροφη ειδική για το γαστρεντερικό ενώ έχει αρχίσει να παρουσιάζει πολύ καλά αντανακλαστικά και στα πίσω πόδια, τα τραύματά της ξαναέκλεισαν, ενώ αυτη η μαχήτρια πλέον μπορεί να στέκεται για λίγο όρθια και κάνει τα πρώτα της υποβοηθούμενα βήματα!  Η Μαρία και ο συνεργάτης της σε όλο αυτό το διάστημα την έχουν ερωτευτεί – η Μερέντα κατάφερε να τους τρελάνει! Δείτε στο βίδεο την συγκινητική της προσπάθεια:

Αλλά μη νομίζετε ότι όλα συμβαίνουν ως δια μαγείας. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια και ενέργεια για να φέρουν την Μερέντα σε αυτή την κατάσταση: καθημερινά δύο φορές μπάνιο με σαμπουάν και μπεταντιν, αντιβιοτική κρέμα στα πληγωμένα σημεία , ασκήσεις κινησιοθεραπείας, ασκήσεις με μπάλα πιλάτες, θεραπευτικό μασάζ και όλα αυτά υποκείμενα σε μια διαρκή αναθεώρηση ανάλογα με τις μεταβολές στην κατάσταση της Μερέντας. Δείτε την τώρα πόσο χαρούμενη φαίνεται:

Η αλήθεια είναι ότι σας έχω διηγηθεί και άλλες παρόμοιες ιστορίες (όπως αυτή της Ραίας που θα βρείτε στον παρακατω σύνδεσμο) αλλά έχω αρκετή ευαισθησία για γάτες που χτυπιούνται και μετά είτε αφήνονται αβοήθητες είτε στέλνονται για την (ενίοτε) εύκολη λύση της ευθανασίας, ενώ έχω δει και μπροστά μου γάτες είτε να αυτοθεραπεύονται ως δια μαγείας είτε να γίνονται καλά με μπόλικη φροντίδα! Σίγουρα αξίζουν όλες τους μια δεύτερη ευκαιρία!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θαυματουργό κέντρο φροντίδας ζώων της Μαρίας κάντε κλικ εδώ (όχι, δεν πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση – απλώς αξίζει να προβάλουμε τέτοιες περιπτώσεις συμπόνοιας και στοργής)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *