3 τυφλά αδερφακια σώζονται στο παρα 5 και υιοθετούνται και τα 3 μαζί (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

.. γράφει ο Στρατής Θεοφίλου

Ίσως όλοι να γνωρίζεται την παρακάτω ιστορία. Αλλά θα ήθελα να σας την πω ακόμη μια φορά !Κανείς δεν ήθελε αυτές τις 3 τυφλές tabby γάτες, μέχρι που μια γυναίκα αποφάσισε να τις υιοθετήσει… Για τον Μπλε (τσέκαρε ακόμα πιο πρωτότυπα αρσενικά ονόματα γάτων) και τα αδελφές του τη Λιβαδίτσα (Meadow) και η Μικρή Ιτιά (Little Willow) η ιστορία τους ξεκινά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2014 όταν τα γατάκια βρέθηκαν σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στο Ντουμπάι.

Τη στιγμή της διάσωσής τους, έπασχαν από μια ιδιαίτερα επιθετική λοίμωξη που προσβάλλει τις γάτες. Αλλά δυστυχώς είχαν ήδη χάσει την όρασή τους. Μετά από αυτό βρέθηκαν σε ένα ανάδοχο σπίτι. Η μόλυνση είχε προχωρήσει πολύ και ο Μπλε, η Λιβαδίτσα και η Μικρή Ιτιά δυστυχώς έπρεπε να μάθουν να ζουν χωρίς τα ματάκια τους. Αλλά τα γατάκια ευτυχώς διέφυγαν τον θανάσιμο κίνδυνο των επιπλοκών.

Μετά από αυτό, τέθηκαν στη φροντίδα ενός συλλόγου που έβαλε στόχο να τους βρει σπίτι. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν και έτσι οι γατούλες βρέθηκαν στα αζήτητα! Βλέπετε κανείς δεν ήθελε τυφλές γάτες, πόσο μάλλον και τρεις μαζί πακέτο. Τα αδέλφια τελικά στάλθηκαν σε δύο διαφορετικές οικογένειες. Αλλά ο Μπλε, ο πιο ευαίσθητος, δεν μπορούσε να αντέξει τόσο μακριά από τις αδερφές του και κλαίγοντας σαν μωρό, έκανε ξεκάθαρο πως ήταν λυπημένος και στεναχωρημένος, αναγκάζοντας την οικογένεια  που τον υιοθέτησε να ψάξει για μια άλλη λύση.

Έτσι συμφώνησαν οι δύο οικογένειες ότι τα αδελφάκια θα έπρεπε να επανενωθούν. Και αυτό έγινε στο σπίτι της (αγίας) Catherine Magno… Η επανένωση έγινε στις 19ης Φεβρουαρίου 2015, όταν η Κάθριν Μάγνιο τα αγκάλιασε και τα πήρε βαθιά μέσα στην καρδιά της. Αυτή ήταν μια ευτυχής εξέλιξη, σε ότι αφορά το τρίο που είχε μια δύσκολη ζωή ως τωρα. Παρόλο που είχε μόλις υιοθετήσει μια άλλη γάτα, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και να ανοίξει το σπίτι της σε αυτά τα τρία τυφλά γατάκια.

Στην αρχή η Κάθριν ανησυχούσε: πώς θα μπορούσε να φροντίσει γάτες με τέτοιες συγκεκριμένες ανάγκες; Θα ήταν ευτυχείς στο νέο τους περιβάλλον; Θα ταιριάζουν με την άλλη γάτα της; Αλλά ευτυχώς, οι φόβοι της εξαφανίστηκαν σύντομα: «Η μόνη προσαρμογή μου μετά την άφιξή τους ήταν να θυμηθώ να αφήσω τα πάντα στο ίδιο μέρος. Προσανατολίστηκαν εκπληκτικά καλά.» «Δεν είχα καμία εμπειρία έχοντας υιοθετήσει το πρώτο μου γατάκι διάσωσης μόλις δύο μήνες πριν» Σημειώνει η Κάθριν. «Αλλά η ιστορία τους άγγιξε την καρδιά μου τόσο πολύ που δεν μπορούσα να αντέξω τη σκέψη να τεθούν σε κλουβί σε κτηνίατρο επ ‘αόριστον ή ακόμα χειρότερα.»

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΥΦΛΕΣ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Φωτογράφος απαθανατίζει τυφλές γάτες καταφυγίου

Η Κάθριν ανησυχούσε για τις ειδικές ανάγκες των νέων φίλων της: «Η αντίληψή μου ήταν ότι δεν θα ήταν μόνο πρόκληση αλλά και θα απαιτούσε πολλές προσαρμογές εκ μέρους μου», αλλά προφανώς δεν ήταν τίποτα τόσο ακατόρθωτο. Και όπως το έθεσε η ίδια τόσο υπέροχα: «Τα τυφλά κατοικίδια ζώα βλέπουν μέσα από την καρδιά τους» Όλα λειτούργησαν για το καλύτερο. Είναι οι καλύτεροι φίλοι με την άλλη γάτα στο νέο τους σπίτι και μαζί κάνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Για τον τελευταίο χρόνο που η Catherine Magno μοιράζεται τη ζωή της με αυτούς τους τρεις ειδικούς συντρόφους και εξακολουθεί να παίρνει νέα, απαλλαγμένα γατάκια. Μετά από κάθε εισαγωγή, το τρίο υιοθετεί αμέσως το νεότερο μέλος της οικογένειας…

ΣΗΜ. ΤΣΙΤΣΟΥ: Να κάνω και μια μικρή παρένθεση στην ιστορία του Στρατή, και να σας προτρέψω να διαβάσετε το διαφωτιστικό άρθρο με οδηγίες για το πως να φροντίσετε την τυφλή γάτα σας μέσα στο σπίτι 

Η νεαρή γυναίκα θέλει να ενθαρρύνει τον καθένα να δείξει την πρέπουσα προσοχή και να γκρεμίσει τα στερεότυπα, και να τολμήσει να υιοθετήσει μειονεκτικά ή προβληματικά όπως τα ονομάζουν ζώα. Συνήθως αυτά χρήζουν περισσότερη αγάπη και φροντίδα αλλά και την ανταποδίδουν πολλαπλάσια, πιστέψτε με. “Και είναι αλήθεια αυτό που λένε για τα τυφλά κατοικίδια ζώα – βλέπουν μέσα από την καρδιά τους” Είναι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *