ΚΡΙΤΙΚΗ: Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου – Χίρο Αρικάουα

.. γράφει η γατοεράστρια Σοφία Νέρα

Ένα από τα MUST βιβλία που θα πρέπει να διαβάσουν οι απανταχού γατόφιλοι! Καταρχάς με το που βλέπεις παγκόσμιο BEST SELLER και δη, γραμμένο, από Γιαπωνέζα συγγραφέα , καθώς είναι γνωστό το πόσο αγαπάνε οι Ιαπωνες τις γάτες , καταλαβαίνεις ότι κάτι καλό κρατάς στα χέρια σου. Αν και δεν μπορούμε φυσικά να το διαβάσουμε στην πρωτότυπη γλώσσα ,και παρά το γεγονός ότι έγινε μετάφραση αρχικά στα αγγλικά και έπειτα στα ελληνικά , και σιγουρα υπό αυτές τις συνθήκες κάτι θα χαθεί , έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Πρόκειται για έναν αδέσποτο γάτο που ζει και κοιμάται σε ένα παρκινγκ του ΤΟΚΙΟ, μέχρι που ένα ατύχημα με ένα αυτοκίνητο τον κάνει να αναζητήσει βοήθεια από τον νεαρό Σατορου , τον οποίο και «υιοθετεί»!

Περνούν πέντε χρόνια μαζί, όταν ένα απροσδόκητο γεγονός τους αναγκάζει να ξεκινήσουν οι δυο τους ένα ταξίδι, με σκοπό την αναζήτηση νέας στέγης για τον γάτο, που πλέον έχει το όνομα ΝΑΝΑ ( που σημαίνει στα Ιαπωνικα τον τυχερό αριθμό 7).

Στο ταξίδι αυτό συναντάμε και γνωρίζουμε παλιούς φίλους του Σατορου, σαν αυτοτελή ιστορίες , καθώς και πολλά μέρη από την Ιαπωνια και την φύση της .Καθώς εκτυλίσσεται η ιστορία , διεισδύει τόσο στις ανθρώπινες σχέσεις , όσο και στις σχέσεις του Νάνα με τα άλλα ζώα που συναντά , υμνώντας βέβαια την στενή σχέση του με τον Χιούμαν του, τον ΣΑΤΟΡΟΥ, πολλές φορές διηγώντας την, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ο ίδιος αυτός υπέροχος γάτος!

Η συγγραφέας αν δεν ήταν στην προηγούμενη ζωή της…. γάτα , αστειεύομαι , έχει μελετήσει τη συμπεριφορά των αγαπημένων μας κατοικιδίων τόσο καλά και σίγουρα είναι γατομαμά!!

Από πολύ νωρίς καταλαβαίνεις και νοιώθεις τι πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι από τις ιστορίες που κρύβουν εκπλήξεις ή ανατροπές .Δεν είναι το βιβλίο που θα σε κρατήσει σε αγωνία, είναι όμως το βιβλίο που η καρδιά σου θα πλημμυριστεί με χιλιάδες συναισθήματα !

Σε κάθε του σελίδα , σε κάθε στροφή, τα συναισθήματα ολοένα και πιο έντονα, εναλάσσονται συνεχώς, τόσο ζωντανά , που νοιώθεις σαν να είσαι και συ μέσα στο«μαγικό βαν» μαζί τους .

Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια άλλο βιβλίο να με έχει κάνει να γελάσω τόσο πολύ, αλλά και .. να έχω κλάψει τόσο πολύ. «ΕΙΜΑΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΟΡΟΥ»…… μας λέει ο Νανα, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο τα σκυλιά πιστά… Η αφοσίωση Η φιλία, Η ανιδιοτέλεια, Η χαρά , Η αισιοδοξία, Η αδικία , και φυσικά η αυτοθυσία , είναι κάποιες από τις λέξεις που θα σας κατακλύσουν.

Σου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση και αν και το πιο πιθανό είναι τελειώνοντάς το, να καταλήξετε να κλαίτε αγκαλιά με το γατί σας στον καναπε, παρολα αυτά, στο τέλος η αισιοδοξία και η ελπίδα δίνουν μια θετική νότα στην ιστορία αυτή, που όμοια δεν έχετε διαβάσει.

Στα συν, ότι οι γνώσεις σας γύρω από τα υπέροχα αυτά πλασματάκια, και την γατισια συμπεριφορά , θα έχουν σίγουρα γίνει πιο πλούσιες!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΣΙΤΣΟΥ: Αν θέλετε να αποκτήσετε τo ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΥ ΓΑΤΟΥ κάντε κλικ εδώ! 

Και μια και ο Τσίτσος πλέον έχει το δικό του βιβλίο, το “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ”, αν θέλετε να το αποκτήσετε, μπορείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *