Την Σοφία την γνώρισα μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook και φυσικά η κοινή συνισταμένη μας ήταν, ω του θαύματος, η αγάπη μας για τη γάτα. Όταν η Σοφία μου είπε ότι ζωγραφίζει πορτραίτα γατών, της ζήτησα να μου δείξει φωτογραφιές της και ενθουσιάστηκα από το όλο κόνσεπτ και το αποτέλεσμα.
Έτσι της ζήτησα να κάνουμε μια συνέντευξη μαζί και εκείνη δέχτηκε! Ιδού η αποτύπωσή της σε ψηφιακό πάπυρο:
Τσίτσος: Αγαπητή Σοφία, πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τα πορτραίτα γατιών;
Σοφία: Δεν το αποφάσισα εγώ, το αποφάσισε ο γάτος μου ο Φανούρης, που όταν καθόμουν στο καβαλέτο για να ζωγραφίσω τοπία, εκείνος ο άθλιος ζήλευε και μου ανακάτευε τις μπογιές και τα πινέλα για να του δώσω προσοχή. Ύστερα στηνόταν μπροστά από το καβαλέτο και νιαούριζε με ένα ύφος σαν να μου έλεγε «εμένα να κοιτάς, με μένα να ασχολείσαι και μόνο εμένα να ζωγραφίζεις !». Ε, τι να κάνω κι εγώ; Άρχισα να ζωγραφίζω τον Φανούρη (συνήθως ξαπλωμένο νωχελικά να με κοιτάζει με τις πρασινοκίτρινες ματάρες του). Έτσι σιγά σιγά όλοι οι φίλοι μου μού ζητούσαν να ζωγραφίσω τους γάτους τους αλλά και τα σκυλάκια τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 Βιβλία με πρωταγωνίστρια τη γάτα
Τσίτσος (ενοχλημένος): Θα σε παρακαλούσα να επικεντρωθούμε στις γάτες
Σοφία: Οκ, Τσίτσο μου. Ζωγράφισα λοιπόν τις γάτες όλων των φίλων και γνωστών κι ύστερα άρχισαν οι παραγγελίες κι από άλλους που είχαν δει τη δουλειά μου και τους άρεσε.
Τσίτσος: Γιατί να θέλει κάποιος να ζωγραφίσει τη γάτα του;
Σοφία: Όπως και να το κάνεις, άλλο πράγμα είναι να έχεις κολλημένη τη φωτογραφία της γάτας σου στο ψυγείο κι άλλο πράγμα να την έχεις ως ζωγραφικό πίνακα στο σαλόνι σου. Είναι ένα έργο τέχνης! Μου ζητάνε μάλιστα και συγκεκριμένα χρώματα στο φόντο για να ταιριάζει με τα χρώματα του σπιτιού. Αρκετές φορές μου έχουν ζητήσει να αγοράσουν πίνακα άνθρωποι που δεν έχουν γάτα αλλά απλώς τους αρέσει ως διακόσμηση.
Τσίτσος: Και πως γίνεται; Σου φέρνουν το μοντέλο στο σπίτι;
Σοφία: Τσίτσο μου όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν γίνεται γιατί αν αλλάξει περιβάλλον η γάτα γίνεται ανήσυχη. Τους ζητάω να μου στείλουν πολλές φωτογραφίες και απαραίτητα πρέπει να μου γράψουν για τον χαρακτήρα της γάτας τους για να μπορέσω να την αποδώσω σωστά.
Θυμάμαι μια ηλικιωμένη κυρία που μου ζήτησε να της ζωγραφίσω τον γάτο που είχε όταν ήταν παιδί. Φωτογραφία του δεν υπήρχε, μου τον περιέγραψε λοιπόν κι όταν είδε το πορτραίτο συγκινήθηκε πολύ.
Επίσης μου ζητάνε πορτραίτα για να τα κάνουν δώρο σε γιορτές! Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο αυτό και μη νομίζεις ότι είναι κάτι που έγινε τώρα μόδα. Οι γάτες από τα αρχαία χρόνια απεικονίζονταν σε αγγεία αν και αντίθετα από τους σκύλους, ήταν πολύ λίγες στην αρχαία Ελλάδα. Στην Αίγυπτο που οι γάτες ήταν αντικείμενο λατρείας, τις έκαναν και γλυπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η λατρεία των συγγραφέων για τη γάτα
Τσίτσος: Ποια υλικά χρησιμοποιείς;
Ακρυλικό σε καμβά, ακρυλικό με φύλλο χρυσού και ακρυλικό ειδικά επεξεργασμένο, σε μάρμαρο, φυσική πέτρα ή βότσαλο
Τσίτσος: Πως μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου για να φτιάξεις το πορτραίτο της γάτας του;
Σοφία: Στο e-mail: [email protected]
Τσίτσος: Μου μίλησες πριν για το γάτο σου, τον Φανούρη. Για πες μου την ιστορία του
Σοφία: Ο Φανούρης είναι ένας καταπληκτικός γάτος. Τον πήραμε όταν ήταν 2 μηνών, μας τον έδωσε μια φιλική μας οικογένεια όταν γέννησε η γάτα τους κι αμέσως έγινε μέλος της οικογένειας, το αγαπάμε πολύ όλοι και θέλω να πιστεύω ότι μας αγαπάει κι εκείνος. Είναι Tuxedo (για όσους δεν γνωρίζουν, tuxedo δεν είναι ράτσα, είναι απλά οι ασπρόμαυρες γάτες). Είναι πολύ κοινωνικός, παιχνιδιάρης και υπέρ καθαρός, τόσο καθαρός που πιστεύω ότι αν του δώσω μια μικρή οδοντόβουρτσα θ’ αρχίσει να πλένει και τα δόντια του! Κοιμάται ατελείωτες ώρες, ασχολείται με το beaute του και κάνει βόλτες στον κήπο κυνηγώντας τα πουλάκια (ευτυχώς χωρίς επιτυχία). Όταν νιώθει παραμελημένος μπαίνει κρυφά στο εργαστήριό μου και ανακατεύει τα σωληνάρια και τα πινέλα!
2 Απαντήσεις
Ξετρελλαθηκα!!! Μπράβο στη Σοφία!!! Κράτησα το mail της!!!
Ειναι φοβερη!