ΕΡΕΥΝΑ: Είναι αλήθεια ότι οι γάτες μοιάζουν με τους χούμαν τους; (+ΦΩΤΟΣ)

Εσείς μοιάζετε με τη γάτα σας; Τι; Καμία σχέση; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε; Εγώ ας πούμε κατήντησα να μοιάζω με τον πατέρα! Αν είναι δυνατόν. Πως γίνεται είτε αυτός να είναι τόσο όμορφος, είτε εγώ τόσο άσχημη γάτα. Όμως αν δείτε την κεντρική φώτο αυτού του άρθρου θα βρείτε ότι όντως υπάρχει ομοιότητα. 

Ε λοιπόν ο φωτογράφος Γκέραρντ Γκέθινγκς αφού απέδειξε ότι οι σκύλοι μοιάζουν με τους χούμαν τους, βάλθηκε να δείξει το ίδιο και για τις γάτες! Ε και το αποδεικνύει περίτρανα με τη νέα του συλλογή με 10 γάτες που πραγματικά είναι φτυστές οι χούμαν τους – από γλυκά ανήλικα γατάκια μέχρι σκυθρωπές γάτες που σε κοιτάζουν με μισό μάτι. Και όλα τα ενδιάμεσα. Και μάλιστα αυτή η ομοιότητα κυρίως εντοπίζεται στο μενταλιτέ και από εκεί εξαπλώνεται και στην εμφάνιση.

Όμως πριν προχωρήσω στην παρουσίαση των φοβερών φωτογραφιών που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές,  θα ήθελα να σας παραθέσω την έρευνα που αποτέλεσε την αφορμή για ετούτο το άρθρο και η οποία δείχνει ότι η γάτα αποκτά ομοιότητα με τον χούμαν της και όσον αφορά την προσωπικότητά της! Ναι ναι, καλά ακούσατε!

ΕΡΕΥΝΑ: Μοιάζει η γάτα στην προσωπικότητα με τον χούμαν της;

Και δεν το λέμε εμείς ο απλός και άσχετος λαουτζίκος. Το λένε έγκυροι επιστήμονες. Μια  ομάδα από αυτούς βρήκε ότι οι κυριαρχικοί άνθρωποι συχνά συνδέονται με γάτες που έχουν πολύ έντονη θέληση, ενώ ανθρωποι που αγαπούν την ρουτίνα συνδέονται με γάτες που τους λείπει ο αυθορμητισμός. 

Η Ρεμπέκα Εβανς του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ είπε “Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η προσωπικότητα του χούμαν μπορεί να έχει επίδραση στον τυπο της γάτας που είναι πιθανό να προσελκύσει αυτό τον χούμαν και τελικά να τον οδηγήσει να την υιοθετήσει”.

Η Έβανς επισήμανε ακόμη ότι μια και οι γάτες διαλέγονται από τους χουμανς (αν και στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο – διάβασε αυτό) είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι βλέπουν σε συγκεκριμένες γάτες τα δικά τους συμπεριφορικά χαρακτηριστικά και τις διαλέγουν για σύντροφους.

Και αφού είδαμε τα πορίσματα της έρευνας ας πάμε να απολαύσουμε 10 γάτες που μοιάζουν τόσο πολύ με τους χούμαν τους, στο μενταλιτέ και στην εμφάνιση

10 γάτες που μοιάζουν με τους χούμαν τους

1. Αθώοι αλλα ακαταμαχητοι

2. Η ομορφιά του .. διαφορετικού

3. Τα βαριά πεπόνια

4. Το μυστήριο σε όλο του το μεγαλείο

5. Εξαιρετικές ικανότητες στο side eyeing

6. Αθώες αλλά πανέμορφες

7. Δυο γλυκούληδες σύντροφοι

8. Εγώ και η γάτα μου μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό

9. Η εκπληξη σε όλο της το μεγαλείο

10. Comme il faut

Κάπου εδώ φτάσαμε στο τέεεελος αυτού του άρθρου! Ε, έτσι για κλείσιμο σας έχω κάτι επίσης ενδιαφέρον: Κάντε κλικ  ΕΔΩ και βρείτε 10+1 φωτογραφίες που εύγλωττα απαντούν σε ένα άλλο εναγώνιο ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ; Άστε, θα απαντήσω εγώ! Η ΓΑΤΑ ΣΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *