Τι έχουμε εδώ; Εδώ έχουμε μια ιστορία που ανήκει στην κατηγορία «δε μας αξίζουν τα ζώα», μια ιστορία άνευ όρων αγάπης, όπου δεν παίζουν ρόλο οι διαφορές μεταξύ των ειδών. Και μια ιστορία που αποτελεί έμπνευση για όλους!
Η αγάπη μιας μητέρας δε γνωρίζει όρια και αυτό το ντόμπερμαν πίντσερ αποδεικνύει αυτό ακριβώς: ότι οι διαφορές μεταξύ των ειδών δεν είναι αξεπέραστο εμπόδιο – κάθε άλλο, μάλιστα. Μόλις μια εβδομάδα αφού γέννησε τα έξι (6!) μικρά της η φοβερή και τρομερή Ρούμπι (ωραίο το Ρούμπι, αλλά πάρε κι άλλες ιδέες για θηλυκά ονόματα σκύλων), δέχτηκε και θήλασε ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο γατάκι σαν να ήταν δικό της! Ααα παιδιά, πρόκειται για μια ιστορία που ζεσταίνει την καρδιά.
Η Μπρίτανι Κάλαν, η γονέας της Ρούμπι, εκτρέφει ντόμπερμαν με την οικογένειά της στη φάρμα τους στην περιοχή Geneseo, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έχουν 14 ντόμπερμαν συνολικά, έξι από τα οποία είναι η τελευταία γέννα της Ρούμπι. Αλλά η συμμορία τους έμελλε να μεγαλώσει κι άλλο (έστω λίγο).
Μια μέρα στο τέλος του Αυγούστου, η Κάλαν βοηθούσε στον καθαρισμό της υδρορροής της θείας της, όταν άκουσε ένα παρατατεταμένο νιαούρισμα από το γκαράζ! «Όντας λάτρης των ζώων, έπρεπε να πάω να τσεκάρω», είπε η Κάλαν! Και τι να δει…; Ένα αβοήθητο γατάκι.
Η Μπρίτανι και η ξαδέρφη της, Νικόλ, έλεγξαν αν η μητέρα του νεογέννητου θα επέστρεφε γι’ αυτό αλλά λίγο αργότερα, πήραν το γατάκι μέσα γιατί άκουσαν κάποια κογιότ σχετικά κοντά. Η Νικόλ αποφάσισε να ονομάσει το γατάκι Ramblin Rose από το όνομα του αγαπημένου τραγουδιού τού προσφάτως αποθανόντος πατέρα της.
Η Ράμπλιν Ρόουζ ήταν απίστευτα μικροκαμωμένη και είχε ένα κομμάτι από τον ομφάλιο λώρο πάνω της, όποτε η Μπρίτανι κατάλαβε ότι ήταν μόλις ελάχιστων ημερών. Τα νεογέννητα χρειάζονται γάλα για να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν και στη… διπλανή πόρτα ήταν η Ρούμπι που ακόμη θήλαζε τα μιας εβδομάδας κουταβάκια της που ακόμη δεν είχαν ανοίξει τα μάτια τους. Η Μπρίτανι προσπάθησε να συστήσει τη Ρόουζ στη Ρούμπι.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ:
8 τιπς για την φροντίδα και επιβίωση ορφανών νεογέννητων γατιών
Και… αν και θα περιμένατε ότι αυτό δε θα ήταν μια εύκολη υπόθεση, τελικά οι συστάσεις γίνανε πολύ εύκολα! Μετά από αυτό, έγινε το αποφασιστικό βήμα. Η Μπρίτανι άνοιξε το στόμα της Ρόουζ και το έβαλε στη μικρότερη θηλή της Ρούμπι. «Την πήρε κοντά της και δεν έμοιαζε να την ενοχλεί καθόλου που η Ρόουζ άρχισε να θηλάζει», είπε η Μπρίτανι! Και αντίθετα με όσα πιθανώς θα περιμέναμε όλοι μας, η Ρούμπι άρχισε να αναπτύσει φοβερή αδυναμία για τη Ρόουζ, το «υιοθετημένο μωρό της».
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Η σχέση τους εξελίχθηκε σε μια πολύ τρυφερή κατάσταση. Η Μπρίτανι αναφέρει ότι η Ρούμπι μεταφέρει τη Ρόουζ μέσα στο σπίτι με το στόμα της. Τα κουτάβια είναι μεγαλύτερα και πιο ατσούμπαλα από την ντροπαλούλα Ρόουζ και έτσι πολύ συχνά την παίρνει από κοντά τους και κάθεται μαζί της στον καναπέ.
«Η Ρούμπι μεγάλωσε με μικρά ζωάκια και έμαθε να είναι φιλική και προσεκτική μαζί τους και να τα γλείφει» είπε η Μπρίτανι και πρόσθεσε: «Είναι ένας εξαιρετικά συμπονετικός και τρυφερός σκύλος!»
Η Ρούμπι είχε εξοικειωθεί και με πολλά άλλα ζώα, μια και η Μπρίτανι την έφερε στο σπίτι στην ηλικία των 8 εβδομάδων. Δεν ήταν σπάνιο να μοιράζεται στις βόλτες την μπροστινή θέση του αμαξιού με ένα κουνέλι ή να κουρνιάζει με τα μωρά-παπάκια στην αυλή.
Ξεκινώντας από την απίστευτη συμπόνοια της Ρούμπι, όλα τα πράγματα πήραν μια πολύ όμορφη τροπή. Η Ρόουζ παρ’ όλη τη διαφορά που είχε στην ενέργεια από τα… αδερφάκια της, περνάει τέλεια μαζί τους. Η Μπρίτανι λέει ότι κουρνιάζουν μαζί τα μικρά και κοιμούνται σαν μικρή οικογένεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟ Τα πάντα για τον θηλασμό και απογαλακτισμό της γάτας
Τα κουταβάκια βρήκαν όλα υιοθεσία και θα πάνε στα νέα τους σπίτια μόλις γίνουν 10 εβδομάδων. Εντωμεταξύ η Νικόλ, που βοήθησε τη Μπρίτανι με τη Ρόουζ, θα υιοθετήσει τη Ρόουζ όταν θα ολοκληρωθεί ο θηλασμός και μια και ζει κοντά στην Μπρίτανι, οι δύο… ανέλπιστοι φίλοι, η μαμά και το παιδί (Ρούμπι και Ρόουζ) θα έχουν την ευκαιρία για τρυφερές συναντήσεις! Η Μπρίτανι δηλώνει από τώρα ότι όποτε η Ρούμπι θέλει να πηγαίνει να δει την Ρόουζ, θα την πηγαίνει!
Τι τέλεια εξέλιξη, βρε παιδιά;!
Εσείς έχετε να μου διηγηθείτε άλλες απίστευτες ιστορίες ανέλπιστης φιλίας; Τα σχόλιά σας! Και για το τέλος, σας κρατώ μια ακόμη ιστορία, αυτή ενός εγκαταλελειμμένου κουταβιού και της αδέσποτης γατούλας που το αγκάλιασε και προσπάθησε να το παρηγορήσει… κάτι που αποτέλεσε την αφετηρία μιας ακόμα υπέροχης φιλίας! Διαβάστε την ιστορία τους ακριβώς ΕΔΩ!
Αντί επιλόγου (εκπαιδευτικη παρένθεση)
Τέλος να πω ότι η Ρόουζ ήταν τυχερή που την δέχτηκε η γλυκύτατη Ρούμπι, όμως αν το ορφανό γατάκι που θα βρεθεί στο δρόμο σας δεν βρει κάποια μαμά (συνήθως γάτα, αλλά όπως βλέπουμε και.. σκύλο) τότε πρέπει να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας! Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ζεσταθεί καλά και το δεύτερο, μετά από κανένα δίωρο να πιει γαλατάκι ειδικό για γατάκια! Βρείτε το προτεινόμενό μου εδώ – ένα προϊόν που νομίζω κάθε γατολάτρης οφείλει να έχει πάντα διαθέσιμο, ιδίως τις περιόδους που ξεφυτρώνουν τα ορφανά νεογέννητα το ένα μετά το άλλο! Τα επόμενα 6 βήματα για την σωτηρία του στο αναλυτικό μου άρθρο!
Και προσοχή, μετα το πέρας του πρωτου μήνα της ζωής του μικροσκοπικού αυτού μπελά είναι αρκετά χρήσιμο να το φέρετε σε επαφή με στερεές τροφές, όπως μουλιασμένη ξηρά τροφή (αλλά πάντα Kitten, σαν αυτή) αλλά οπωσδήποτε και υγρη kitten τροφή (εξαιρετικές περιπτώσεις τα εξαιρετικά πατέ kitten Lucky Lou – τσιμπήστε το εδώ – αλλά και τα φοβερά και πεντανόστιμα kitten φιλετάκια της Egeo – που δίνουμε ήδη σε δυο σωσμένα 3μηνίτικα γατάκια για τα οποία ψάχνουμε υιοθεσία)!
Αχ τα είπα και ησυχασα, γιατί δεν ξέρετε ποοοοσες φορές οι γατογονείς κάνουν το λάθος να δίνουν μονο ξηρά τροφή στα μικρά γατάκια και μετά όταν έρθει η ώρα να φάνε και υγρή τροφή, αρνούνται γιατί καλά καλά δεν καταλαβαίνουν το κόνσεπτ της υγρής τροφής!
Αυτάαα, καλά μου παιδιία, από τη Ρούμπι, την Ράμπλιν Ρόουζ και από μένα, τον Τσιτσάρα καλόοο απόγευμα!!
6 Απαντήσεις
Πριν πολλά πολλά χρόνια, είχα μια σκυλίτσα, κανισάκι. Είχε φοβερή αδυναμία στα μωρά, τετράποδα και δίποδα. Όταν έβλεπε μωρό σε καροτσάκι, έπρεπε να σκοτωθεί για να πάει να καθίσει μπροστά του και να χαιδεύεται με το μωρό. Φυσικά οι μαμάδες κάπου τρόμαζαν όταν έβλεπαν ένα παλαβό άσπρο σκυλί να κάνει σαν τρελό για το μωρό, αλλά μόλις την έβλεπαν, ησύχαζαν. Αυτό το σκυλί, μεγάλωσε 8 μωρά δικά της, και 4 από ένα Βειμαράνερ που είχαμε. Τα είχε όλα πεντακάθαρα, παχουλά και φροντισμένα. Κάποια φορά, από την αποθήκη, ακούγαμε κλάματα και νιαουρίσματα. Μπαίνουμε μέσα, και αντικρίζουμε το θέαμα της μικρής με 5 γατάκια κουρνιασμένα στην αγκαλιά της, με τη μαμά γάτα να κοιτάζει όλο παράπονο και να νιαουρίζει. Τα βάλαμε πάλι στη μαμά τους, αλλά αυτή πήγαινε και τα έκλεβε και άντε πάλι στην κοιλιά της. Τελικά το πήρε απόφαση ότι δεν θα τα κρατούσε, αλλά συνεχώς ήταν πάνω από το καλάθι τους και τα πρόσεχε. Μέχρι που τα δώσαμε, τα είχε σαν δικά της. Μη σας πω την κατάθλιψη που είχε όταν είδε ότι δώσαμε το τελευταίο γατί. Νόμιζα ότι κάτι θα πάθει. Τελικά συνήρθε βέβαια, αλλά με μεγάλη προσπάθεια.
απιστευτη ιστοριααα! κοιταξε να δεις
Υπέροχη ιστορία τελικά τα ζώα αποδεικνύουν ότι έχουν αισθήματα και ίσως πιο πολύ από τους ανθρωπους
Όταν ήμουν μικρή είχαμε ένα κανίς, μία Βελγίδα γκρνενταλ και έναν μολοσσό (και αρκετά γατιά 😁). Η Ζόζη το κανίς ήταν ερωτευμένη με έναν αδέσποτο και ο αδέσποτος με την Ζόζη. Αμοιβαίος έρωτας! Υπήρχαν φορές που κατάφερνε η Ζόζη να το σκάσει μαζί του και από τη λαχτάρα της πάθαινε ανεμογκάστρι η καημενούλα και κατέβαζε γάλα. Το γάλα το έπιναν δύο αρσενικοί γάτοι που είχαμε και είχαν γίνει πραγματικά θρεφτάρια. 😁 Η Ζόζη θήλαζε όποιο γατάκι πήγαινε κοντά της. ❤️
ουφ ουφ
Γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα………