Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των νυχιών της γάτας κρίνεται παράνομη στο Πιτσμπουργκ

Σήμερα σας έχω ένα ευχάριστο νέο. Η πρακτική της ονυχοεκτομης (declawing) είναι μια διαδικασία που έχει επανειλημμένα θεωρηθεί ακατάλληλη ως βάρβαρη για τα υπέροχα μικρα αιλουροειδή! Πριν λίγες μέρες η ονυχοεκτομη κρίθηκε παράνομη στην Πολιτεία του Πιτσμπουργκ και αυτό αν μη τι άλλο με κάνει αρκετά χαρούμενο διότι εκτός από πραγματικά ελάχιστες περιπτώσεις που πρέπει να γίνει χειρουργείο για να αφαιρεθεί η τρίτη φάλαγγα του δαχτύλου της γάτας (μαζί με το νύχι)  για σοβαρούς λόγους υγείας καμία άλλη αιτία δεν δικαιολογεί μια τέτοια επώδυνη χειρουργική διαδικασία που δεν είναι δυνατόν να αντιστραφεί. 

Σε μια μίνι-παρένθεση να πω ότι μια και η κουβέντα έχει πάει εδώ, αν θέλετε να μάθετε μερικά πράγματα που ίσως αγνοούσατε για τα πατουσάκια τη γάτα μπορείτε να κάνετε κλικ στο αναλυτικό μου άρθρο ακριβώς ΕΔΩ

Πριν σχεδόν ένα μήνα το δημοτικό συμβούλιο του Πίτσμπουργκ προώθησε νομοθεσία που απαγορεύει την χειρουργική επέμβαση της αφαίρεσης νυχιών και μάλιστα αυτή η κίνηση έγινε με την υποστήριξη πολλών ειδικών μεταξύ των οποίων και κτηνίατροι!

Γιατί αυτή η επέμβαση θεωρείται τόσο ακατάλληλη για τις γάτες;

  • Είναι μια επώδυνη χειρουργικη διαδικασία που δεν αντιστρέφεται
  • Μπορεί να προκαλέσει μόνιμο πόνο στη γάτα
  • Της αφαιρεί έναν από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς άμυνας
  • Η γάτα πλέον δυσκολεύεται να εκδηλώσει τα φυσικά της ένστικτα του θηρευτή και είναι πιθανό να τρέμει αρκετά περισσότερο μην αποτελέσει η ίδια θήραμα.
  • Μπορεί να δημιουργήσει συμπεριφορικά προβλήματα
  • Μπορεί να κλωνίσει την εμπιστοσύνη της γάτας προς τον άνθρωπό της

Ψάχνοντας τις χώρες όπου έχει απαγορευτεί η ονυχοεκτομή βρήκα ότι σε μόλις 20 χώρες την έχουν απαγορεύσει και ότι στις ΗΠΑ οι περισσότερες Πολιτείες την αποδέχονται σαν πρακτική! Την αρχή για την απαγόρευση της ονυχοεκτομής έκανε ολόκληρη η Πολιτεία της Νέας Υόρκης το 2019, ακολούθησε το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο το Ντένβερ και το Σεντ Λούις, το Όστιν και εσχάτως το Πιτσμπουργκ! 

Άλλες χώρες που το declawing έχει κυρηχθεί παράνομο είναι η Αγγλία, η Γέρμανία, η Ισπανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία και αν δεν κάνω σοβαρό λάθος και η Ελλάδα (διορθώστε με αν κάνω)!

Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω οτι και ο φοβερός και τρομερός Τζάκσον Γκάλαξι (διάσημος γατολάτρης και συμπεριφοριστής γάτας) έχει δηλώσει ότι η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να κάνει  τις γάτες τρομερά καχύποπτες απέναντι στον άνθρωπό  τους!

Τέλος θα ήθελα να πω ότι ακόμη και το κόψιμο των νυχιών θα ήταν καλό να αποφεύγεται αν δεν υπάρχει κάποιος πολύ πολύ σοβαρός λόγος, γιατί εκτός από ότι είναι συχνά μια αγχωτική διαδικασία για τη γάτα πάλι πλήττονται τα ένστικτα του θηρευτή που κουβαλάει. Ωστόσο αν τυχών υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να κόψετε τα νύχια της γάτας σας κάντε το με τον απόλυτα σωστό τρόπο. Πως; Βρείτε λεπτομέρειες στο αναλυτικό μου άρθρο που υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *