Το κατάστημα Σάμερλαντ Γκάρντενς προσελκύει τους πελάτες εξαιτίας των φυτών του. Αλλά όχι μόνο. Το επισκέπτονται για να δουν και .. γάτες. Μάλλον καλύτερα για να δουν μια συγκεκριμένη γάτα. Τον Μάρλεϊ.
Όλη μέρα κάθε μέρα ο Μάρλεϊ είναι εκεί και είτε κάνει τις βόλτες του είτε αράζει σε ένα κουτί ενώ είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμος για λίγο χάιδεμα. Και κάνει και λίγες βόλτες εκτός μαγαζιού όταν θέλει να ξεκουραστεί από την πίεση της δουλειάς. Ποτέ η επίσκεψη των πελατών στο Σάμερλαντ Γκάρντενς δεν θεωρείται ολοκληρωμένη χωρίς μια αλληλεπίδραση με τον Μάρλεϊ.
Η Τζούλι, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης λέει ότι ποτέ δεν ήθελες μια γάτα-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.. Άλλωστε είχε ήδη σκύλο!
Πριν 12 χρόνια ένας πελάτης την ρώτησε αν θα ήθελε μια γάτα και εκείνη είπε εμφατικά ‘ΟΧΙ”! Ο πελάτης επέμεινε και της εμφάνισε τον Μάρλεϊ! Ε και συνέβη η συνήθη ιστορία που έχουμε συναντήσει χιλιάδες φορές γύρω μας, όταν πρόκειται για ένα χούμαν που βρέθηκε υπό την επίδραση της σπάνιας γοητείας μιας πληθωρικής γάτας, όπως ο Μάρλεϊ!
Η Τζούλι φυσικά δεν μπορούσε να αντισταθεί στην σπάνια γοητεία του (όπως και χιλιάδες άλλοι στο μέλλον) και τον ονόμασε Μάρλεϊ επειδή αν και αδέσποτη γάτα ήταν γλυκύτατη (mellow) και ήταν πάντα διαθέσιμη για χάδια. Η Τζούλι αναφέρει χαρακτηριστικά “Περπατάει γύρω γύρω σαν να είναι το αφεντικό” και προσθέτει “Μοιάζει σαν πρίγκηπας ή Βασιλιάς. Και το μαγαζί είναι η επικράτειά του”
ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΤΕΣ-ΜΑΣΚΟΤ
Amarillo Suave το ελληνικό βιβλιοπωλείο με γάτες
Κάποια στιγμή η επιχείρηση ξεκίνησε το κόνσεπτ “Οι Δευτέρες του Μάρλεϊ” που ουσιαστικά ήταν μια δικαιολογία για να δημοσιεύουν γλυκές φώτος του Μάρλεϊ και να τρελαίνουν τους χρήστες του ίνσταγκραμ με τη γοητεία του.
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Λίαν προσφάτως, καταλαβαίνοντας και τη δυναμική αυτής της υπέροχης ασπρογκρί γάτας το πήγαν ένα βήμα πιο μακριά και τοποθέτησαν το πρόσωπο του Μάρλεϊ σε αυτοκόλλητα, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα πήγαιναν σε καταφύγια γατών.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΤΟΥΤΟ: Το απόλυτο καφέ υιοθεσίας γατών
Ειρήσθω εν παρόδω, η Τζούλι ξεκίνησε το Σάμερλαντ Γκάρντενς πριν 15 χρόνια, έξω από το σπίτι της και έκανε το χόμπι της επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία μια και τώρα τρέχει το κατάστημα κηπουρικής μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένο και ένα καφέ μπαρ.
Στα πλαίσια του οράματός της είναι να φτιάξει ένα χαλαρωτικό περιβάλλον γεμάτο ευγενικούς ανθρώπους και όμορφη μουσική. Βασικό ρόλο σε όλο αυτό έχει φυσικά ο Μάρλεϊ. “Είναι τόσο καλός για τους ανθρώπους, είναι το τέλειο αγχολυτικό” δηλώνει η Τζούλι, η οποία γεύεται από πρώτο χέρι την ιαματική επίδραση του! Κάθε πρωί υπάρχει μια ευλαβική ρουτίνα: “Παίρνω τον καφέ μου, αυτός το φαγητό του, τρώμε μαζί και τον χαϊδευω! Αυτό είναι ένα τόσο καίριας σημασίας κομμάτι της ημέρας! “Αν κάτι στρεσσογόνο συμβεί χρειάζομαι τη θεραπεία-Μάρλεϊ. Αρκούν πέντε δευτερόλεπτα χαδιών μαζί του και είμαι καλά”.
Μετά από 12 χρόνια η Τζούλι νιώθει ότι έχει χτιστεί μια ισχυρή σχέση: “Είναι σαν να είναι ένας παλιός φιλός ή ακόμη καλύτερα είμαστε σαν παντρεμένο ζευγάρι”.
Για την ιστορία το κατάστημα έχει και άλλες δύο γάτες την Κλίο και τον Γουάλντο αλλά ο Μάρλεϊ κλέβει τις καρδίες: “Είναι μια συνεχής παρουσία εδώ – κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα μόνο που βρίσκονται εδώ”.
Πριν κλεισω να σας προτείνω να διαβάσετε άλλο ένα παράδειγμα του πως μια γάτα (ή μάλλον δύο γάτες) μπορούν να φέρουν ευημερία σε μια επιχείρηση! Διαβάστε για τις φοβερές .. Ντέμπιτ και Κρέντιτ ΕΔΩ!
ΥΓ1: Αγαπητοί χιουμανίσκοι τώρα ξέρετε ποιο είναι το μυστικό για την ευημερία της επιχείρησής σας!
ΥΓ2: Ουφ καλέ αυτός ο κούκλος με κάποιο τρόπο μου φέρνει στον νου τον ασχημομούρη μας, τον Σκλαβενίτη
ΥΓ3: Οι φωτογραφίες στο άρθρο ανήκουν στο ίνσταγκραμ της επιχείρησης που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μία Απάντηση
Τι ωραία ιστορία.