Έτοιμο το σκυλοσπιτάκι από παλέτες

Πώς να φτιάξετε ξύλινο σκυλόσπιτο από παλέτες; Δείτε το βήμα προς βήμα!

Τα DIY (do it yourself, ελληνιστι “φτιαξτο μόνος σου”) σπίτια για σκύλους με παλέτες, είναι η τέλεια λύση για ιδιοκτήτες που θέλουν να δημιουργήσουν για τα κατοικίδιά τους ένα ελκυστικό και άνετο μέρος για να χαλαρώνουν. Αυτά που χρειάζεστε, είναι ένα εύκολο στη χρήση σχέδιο, βήμα προς βήμα και μερικά οικονομικά υλικά, όπως ξύλα παλέτας και κόντρα πλακέ. Με τον σωστό οδηγό, ακόμη και οι αρχάριοι, μπορούν γρήγορα να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν παλέτες για να κατασκευάσουν ένα κομψό και λειτουργικό σκυλοσπιτάκι που θα κρατήσει το κουτάβι τους άνετο και ασφαλές παντός καιρού!

Η κατασκευή αυτού του σπιτιού για σκύλους από παλέτες είναι ένας εύκολος, οικονομικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο τετράποδος φίλος σας θα έχει το καλύτερο δυνατό σπίτι. Ξεκινήστε, ψάχνοντας δωρεάν ή και όχι, παλέτες από ανθεκτικά υλικά όπως πεύκο, τα οποία είναι τα καλύτερα για την κατασκευή ενός σπιτιού από ξύλο παλέτας. Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε το μέγεθος που θα θέλατε να έχει το νέο σπίτι του κουταβιού σας και να βρείτε ένα λεπτομερές σχέδιο σκυλόσπιτου από παλέτα παρακάτω που περιλαμβάνει σαφείς οδηγίες για το είδος των εργαλείων και των υλικών που χρειάζεστε.

Μόλις συγκεντρώσετε τις προμήθειες σας, το σπίτι σας από ξύλο παλέτας θα ενωθεί γρήγορα. Η οικοδόμηση ενός εξωτερικού σπιτιού για σκύλους από παλέτες διασφαλίζει ότι το κατοικίδιο σας θα έχει επαρκές καταφύγιο, θα προστατεύεται από τα στοιχεία της φύσης και θα το προστατεύει από πιθανούς θηρευτές. Ήρθε η ώρα να φτιάξετε ένα σπίτι για σκύλους από παλέτες, είναι γρήγορο και απλό και πριν το καταλάβετε, θα έχετε φτιάξει το δικό σας εντυπωσιακό σπιτάκι για σκύλους, φτιαγμένο από παλέτες!

1. Ξεκινάμε απ' τη βάση

Ξεκινήστε να χτίζετε αυτό το σπίτι για σκύλους, φτιάχνοντας πρώτα τη βάση, επιλέγοντας μια άκοπη συμπαγή παλέτα ως βάση και κάνοντάς τη να φαίνεται πιο ομαλή με μια επικάλυψη από κόντρα πλακέ.
ξύλινο σκυλόσπιτο

2. Κατασκευή βασικού σκελετού για το ξύλινο σκυλόσπιτο

Λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος και τις διαστάσεις φυσικά, η κατασκευή του βασικού σκελετού θα χρειαστεί σανίδες από παλέτες και θα περιέχει συμπαγείς κολώνες και εγκάρσιες δοκούς. Ολοκληρώστε το πλαίσιο, χρησιμοποιώντας περισσότερο ξύλο παλέτας και μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε τις βαμμένες στρώσεις για καλύτερη οπτική προστασία και φυσικά προστασία από τις καιρικές συνθήκες! Εάν θέλετε περισσότερα σχέδια σπιτιών για σκύλους, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα δωρεάν σχέδια σπιτιών για σκύλους που περιλαμβάνουν οδηγίες βήμα προς βήμα, οδηγούς και σχέδια pdf.
Πάρτε μια ολόκληρη σανίδα παλέτας και συνδυάστε την με μια επικάλυψη φύλλου κόντρα πλακέ για επιπλέον απαλότητα! Το μέγεθος του φύλλου κόντρα πλακέ πρέπει να είναι ίσο με το μέγεθος της επιλεγμένης σανίδας παλέτας! Αφήστε τώρα το χώρο για την μπροστινή βεράντα και βάλτε το υπερυψωμένο ξύλινο όριο γύρω από την υπόλοιπη βάση, όπως μπορείτε να δείτε! Κρατάτε στο χέρι πάντα μεζούρα και τον γωνιακό χάρακα για να υπάρχει ακρίβεια στην εργασία σας!
Βάση σκυλόσπιτου

3. Κατασκευή στέγης για το ξύλινο σκυλόσπιτο

Αποφασίστε αν θέλετε να έχετε μια κεκλιμένη στέγη ή μια υπερυψωμένη, ισορροπημένη στέγη! Στην κεκλιμένη, το μόνο που χρειάζεστε είναι να κοντύνετε το μήκος των κολόνων της πλάτης στον επιθυμητό βαθμό! Στην επίπεδη, σηκώστε τις πίσω κολόνες, ίσες με τις μπροστινές για να αποκτήσετε μια ισορροπημένη οροφή. Η κεκλιμένη οροφή συνιστάται, καθώς έχει επιπλέον πλεονεκτήματα, όπως ότι δεν θα επιτρέπει τη συγκράτηση του νερού της βροχής!
Στέγη σκυλόσπιτου

4. Κατασκευή δοκαριών για το ξύλινο σκυλόσπιτο

Αφού αποφασίσετε για το σχέδιο της οροφής, συνδέστε τις πίσω κολόνες με τις μπροστινές, χρησιμοποιώντας ανθεκτικά ξύλινα εγκάρσια δοκάρια! Χρησιμοποιήστε ένα επιπλέον στη μέση για να εξασφαλίσετε τη στιβαρότητα της οροφής!
ξύλινο σκυλόσπιτο
Εφόσον διασφαλίσετε τη σταθερότητα του σκελετού του σκυλόσπιτου, ενώστε τις κολόνες της βεράντας με τις κολόνες της οροφής, χρησιμοποιώντας ξύλινα εγκάρσια δοκάρια! Ψάξτε για παχύτερα ξύλινα κομμάτια από το σπίτι για να τα χρησιμοποιήσετε ως κολόνες μπροστινής βεράντας, καθώς απαιτείται περισσότερη σταθερότητα!
Εδώ το να κάνεις μικρές προσθήκες, έχουν μεγάλη σημασία. Μικρά στηρίγματα τετράγωνου σχήματος κάτω από τις κολόνες, θα δώσουν μια κομψή αίσθηση σε ολόκληρο το σχέδιο!
Δοκάρια σκυλόσπιτου
Κάντε μια μικρή επιθεώρηση και αρχίστε να βάφετε το πλαίσιο του σκυλόσπιτου μετά την ολοκλήρωση με τους αρμούς. Διπλασιάστε το πάχος των πλαϊνών και των πίσω εγκάρσιων δοκών, παρέχοντας επιπλέον μήκος. Αυτά τα επιπλέον ξύλινα στηρίγματα, πρέπει να είναι λίγο πιο μεγάλα για να καλύπτουν τέλεια τις γωνίες. Αφού προσθέσετε επιπλέον υποστυλώματα και σταυρωτά στηρίγματα, αρχίστε να γεμίζετε τις πλαϊνές πλευρές και το συνολικό πλαίσιο με σανίδες παλέτας που έχουν κοπεί ολόισια!

5. Εξωτερικές κατασκευές για το ξύλινο σκυλόσπιτο

Ξεκινώντας από την κάτω πίσω πλευρά, γεμίστε όλο το πλαίσιο, εκτός από την μπροστινή βεράντα! Αποφασίστε το μέγεθος της μπροστινής εισόδου και αφήστε αυτόν τον μετρημένο χώρο, κενό!
Ώρα για την οροφή! Ξεκινήστε από το χαμηλό πίσω μέρος, ξεκινήστε να τοποθετείτε τις παλέτες, επίπεδες όπως τα σκαλιά της σκάλας! Ολοκληρώστε, όταν φτάσετε στην κορυφή!
Ξαναπιάνετε τον κουβά με τη βαφή και τα εργαλεία και αρχίστε να βάφετε την οροφή! Εφαρμόστε στρώσεις ίσες με τον αριθμό των στρώσεων που έχετε ήδη εφαρμόσει στο υπόλοιπο σχέδιο! Το επόμενο βήμα θα ήταν το πλαϊνό τρίψιμο της οροφής. Διαλέξτε περισσότερα πηχάκια παλέτας και αλλάξτε το μέγεθός τους, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς σε κάθε πλευρά της κεκλιμένης οροφής.
Τριμάρετε τις άκρες και προσπαθήστε να κερδίσετε χώρο! Τοποθετήστε το πλαίσιο της εισόδου, αλλά και τον μονόπλευρο φράχτη της βεράντας. Και τα δύο θα ήταν εύκολο να σχεδιαστούν, χρησιμοποιώντας αποσυναρμολογημένα κομμάτια παλετών!
Πόρτα και φράχτης σκυλόσπιτου
Φτιάξτε την οροφή της βεράντας, βάζοντας επίπεδες σανίδες από παλέτες μία προς μία, αφού τις κόψετε στο κατάλληλο μέγεθος. Διατηρήστε τα μπροστινά άκρα της οροφής της βεράντας σε σχήμα V, όπως ακριβώς ένας ξύλινος φράχτης! Κάτι τέτοιο θα έδινε προεξοχές και μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το σχέδιο! Βάψτε όμορφα τις παλέτες και χαρίστε το πιο όμορφο σπιτάκι στον σκύλο σας!
Ξύλινο σκυλόσπιτο από παλέτες

Ένα τέλειο σπιτάκι για σκύλους ή γενικά σπιτάκι για κατοικίδια που μπορείτε να φτιάξετε με τα ίδια σας τα χέρια! Τα καλά νέα, είναι ότι θα το αποκτήσετε με μηδενική επένδυση! Είναι όλα ένα έργο από παλέτες, υλικό φιλικό προς το πορτοφόλι και το περιβάλλον! Μην ξεχάσετε να στεγανοποιήσετε τις ξύλινες επιφάνειες μετά το βάψιμο για την απαραίτητη γυαλάδα και για μακροχρόνια προστασία από τις καιρικές συνθήκες και το νερό!

Για το τέλος βρείτε πως να φτιάξετε και ζεστά/αδιάβροχα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες που φροντίζετε εδώ!

 

TIP: Επιλέξτε μια ξηρά τροφή με λιγοστό δύσπεπτο υδατάνθρακα, πραγματικό κρέας & φρούτα!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΟΥ (ΣΚΥΛΟΫΠΗΚΟΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΟΥ) – σε HOT προσφορά μέχρι εξάντληση αποθεμάτων

                                             Credits για τις φωτός: diycraftsy.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *