ΚΡΙΤΙΚΗ: Friskies Cat για στειρωμένες γάτες

Έφτασε η ώρα για να γίνει επιτέλους μια κριτική στην πρώτη τροφή για γάτας που έμαθα στη ζωή μου, την πασίγνωστη Friskies και πιο συγκεκριμένα την Friskies Cat για στειρωμένες γάτες με γαλοπούλα και λαχανικά! Η “τροφή των σουπερμάρκετ” (μια και είναι από τα brands που πάντα θα βρεις στα σούπερ μάρκετ) είναι φοβερά δημοφιλής αλλά αναρωτιέται κανείς αν αξίζει τη δημοφιλία που έχει και αν η τιμή της ανταποκρίνεται στην ποιότητά της! 

Για να μπορέσω να την αξιολογήσω έλαβα υπόψιν το τρίπτυχο Σύσταση

Friskies Cat για στειρωμένες γάτες με γαλοπούλα και λαχανικά - Η κριτική

Σύσταση

Εξετάζοντας την ετικέτα της Friskies Cat για στειρωμένες γάτες δεν ξεκινάμε καθόλου καλά γιατί το πρώτο συστατικό είναι (αδιευκρίνιστα) δημητριακά, δηλαδή ένα φυτικό συστατικό, που απευθύνεται σε ένα ζώο αποκλειστικά σαρκοφάγο. Τα πράματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν το δεύτερο συστατικό είναι κρέας και ζωικά παράγωγα (τελείως ασαφές μια και διευκρινίζεται ότι  περιέχει μόλις 2% κοτόπουλο και 2% γαλοπούλα) το οποίο ουσιαστικά νομιμοποιεί το χρησιμοποιηθεί ως συστατικό γι αυτή την τροφή υλικά όπως ράμφη, νύχια, δόντια, οστά, πούπουλα κλπ.  Συνεχίζουμε με απροσδιόριστα λαχανικά και .. παράγωγα φυτικής προέλευσης!

Αυτή η τροφή όπως καταλαβαίνετε είναι τελείως.. συγκεχυμένο και να κάνω μια υπόθεση εδώ: για να έχει μια κάπως σταθερή γεύση και μυρωδιά θα πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένους ενισχυτές γεύσής μια και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή είναι τελείως τυχαία! 

 

Χημική Ανάλυση

Αποκαρδιωτική η ετικέτα όσον αφορά τη σύνθεση όμως και η χημική ανάλυση δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική. Μόλις 31% πρωτεϊνη (πολύ από την οποία ΔΕΝ είναι ζωικής προέλευσης και άρα είναι χαμηλής βιολογικής αξίας για την γάτα), περίπου 40% δύσπεπτος υδατάνθρακας και καθόλου στοιχεία για το πόσο ασβέστιο/φώσφορο/μαγνήσιο έχει η τροφή, ενώ απουσιάζουν οι πολύ χρήσιμες στις ξηρές τροφές για στειρωμένες γάτες καρνιτίνη και μεθειονίνη, ενώ η ταυρίνη είναι σε χαμηλή ποσότητα (1150 mg/κιλό)

Τιμή

Η τιμή της Friskies Cat για στειρωμένες γάτες ειναι αρκετα υψηλής και σε σχέση με την ποιότητα της τροφής υπολείπεται των ανταγωνιστών της! Συγκεκριμένα είναι  στα 5.4 ευρώ/κιλό που είναι υπερβολικά μεγάλη τιμή για τα χαρακτηριστικά αυτής της τροφής με τον τόσο πολύ υδατάνθρακα, την τόσο ασαφή ετικέτα, που δεν εξηγεί καθόλου τι έχει μπει μέσα σε αυτή την τροφή!

Αν ωστόσο θέλετε μπορείτε να την αγοράσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσιτσόγατες χωρίς να επιβαρυνθείτε εσείς έξτρα!

Η πρόταση του Τσίτσου

H τροφή εκείνη που είναι (όσο και αν φαίνεται απίστευτο) στην ίδια κατηγορία με την Hill’s SP Adult Sterilised Κοτόπουλο για γάτες και θεωρώ ότι υπερέχει ξεκάθαρα από αυτήν είναι η εξαιρετική  Happy Cat Minkas Urinary Care. Γιατί σας προτείνω αυτή έναντι της Hills;

  • Κοστίζει 3.37 ευρω/κιλό αντί 5.7!!!!!
  • Εχει πολύ πιο ξεκάθαρη ετικέτα
  • Εχει πρώτο συστατικό ζωικό
  • Ειναι ασφαλής (όσο είναι αυτό δυνατό με μια ξηρά τροφή) για το ουροποιητικό – η Friskies δεν δίνει κανένα στοιχείο για το πόσο ασφαλής είναι για το ουροποιητικό της γάτας

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Happy Cat Minkas Urinary Care κάντε κλικ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *