ΚΡΙΤΙΚΗ: Brekkies Cat Adult

Ας βάλουμε σημερα στο μικροσκόπιο μια από τις πιο δημοφιλείς οικονομικές ξηρές τροφές για γάτα, την πασίγνωστη Brekkies Cat Adult, μια τροφή που πολλοί μου έχετε ζητήσει να αναλύσω για να δούμε αν αξίζει τον κόπο! Η Brekkies Cat Adult βγαίνει σε τρεις γεύσεις, βοδινό, κοτόπουλο και ψαρικά (τόνος, σολωμός) και για να την αναλύσω θα βασιστώ στα γνωστά, τους τρεις βασικούς παράγοντες που μου επιτρέπουν αν αναλύσω τις τροφές: σύσταση, χημική ανάλυση και τιμή! Είσαστε έτοιμοι να την ελέγξουμε; ΦΥΓΑΜΕ!

Brekkies Cat Adult - Η κριτική

Σύσταση

Και στις 3 εκδοχές της η Brekkies Cat Adult έχει πρώτο συστατικό φυτικό, τα γνωστά μας καλαμπόκια και σιτάρια που ως γνωστόν είναι φτηνά fillers για τις ξηρές τροφές, που όμως τις γεμίζουν δύσπεπτο υδατάνθρακα και δεν έχουν υψηλή θρεπτική αξία για τη γάτα. Επίσης η ετικέτα της είναι εξαιρετικά ασαφής μια το δεύτερο συστατικό, που είναι ζωικής προέλευσης, δεν διευκρινίζεται ξεκάθαρα η προέλευσή του. Ετικέτες που περιέχουν όρους όπως “κρέατα και ζωικά υποπροϊόντα” νομιμοποιούνται να είναι γεμάτες από πούπουλα, δόντια, νύχια, οστά και πολύ λίγη εύπεπτη θρεπτική πρωτεϊνη από μύες και οργανάκια! Στα συν η παρουσία αρακά και  αφυδατωμένου καρότου

Χημική Ανάλυση

Μοιραία μια τροφή που βασίζεται σε φυτικά συστατικά θα έχει μπόλικο υδατάνθρακα. Τούτη εδώ έχει υδατάνθρακα της τάξης του 39% που είναι φυσικά τσιμπημένος, ενώ η πρωτεϊνη, μόλις 30% (και μάλιστα αρκετή από αυτή φυτική) είναι μάλλον λιγοστή. 

Τέλος δεν γίνεται αναφορά στα υπόλοιπα σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με το ουροποιητικό της γάτας, έτσι δεν γνωρίζω ούτε πόσο φώσφορο, ούτε πόσο μαγνήσιο, ούτε πόσο ασβέστιο έχει αυτή και δεν μπορώ να αξιολογήσω πόσο ασφαλή είναι για το ουροποιητικό της γάτας

Τιμή

Η τιμή της Brekkies Cat Adult είναι στα 3.37 ευρώ/κιλό που φυσικά δεν είναι μια ψηλή τιμή, όμως η ποιότητα της είναι μάλλον αρκετά χαμηλή, κυρίως λόγω ασάφειας ετικέτας, υψηλού υδατάνθρακα και λιγοστης ζωικής πρωτεϊνης!

Αν ωστόσο θέλετε μπορείτε να την αγοράσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις 120 Τσιτσόγατες χωρίς να επιβαρυνθείτε εσείς έξτρα!

Η πρόταση του Τσίτσου

H τροφή εκείνη που είναι στην ίδια κατηγορία με την Brekkies Cat Adult και θεωρώ ότι υπερέχει ξεκάθαρα από αυτήν είναι η εξαιρετική  Happy Cat Minkas Urinary Care. Γιατί σας προτείνω αυτή έναντι της Brekkies;

  • Έχει πρώτο συστατικό ζωικό
  • Εχει 32% πρωτεϊνη έναντι 30% και 37% υδατανθρακα έναντι 39%
  • Το ποσοστό φωσφόρου/μαγνησίου/ασβεστίου είναι εξαιρετικό για την ασφάλεια του ουροποιητικού – ενώ η Brekkies δεν δίνει κανένα στοιχείο γι’ αυτά!
  • Έχει ξεκάθαρη ετικέτα!

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Happy Cat Minkas Urinary Care κάντε κλικ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *