Κρατούμενοι φτιάχνουν σπιτάκια για αδέσποτα ζώα

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Μερικές φορές τα αδέσποτα ζώα εμπνέεουν για δημιουργικές κινήσεις με στόχο τη φροντίδα τους. Τώρα σε μια όμορφη κίνηση κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν σπιτάκια για αδέσποτα ζώα σε μια συνολική κίνηση που συμμετέχουν η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία, η Συμμαχία για την Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής!

Πρόκειται για μια κίνηση στοργής και τρυφερότητας προς τα αδέσποτα πλάσματα, που ταυτόχρονα δίνει την πολύτιμη ευκαιρία σε κρατούμενους φυλακών να εκφραστούν δημιουργικά, να δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει εκτός των υπολοίπων και στην ομαλή επανένταξη στο μέλλον των κρατουμένων στην κοινωνία και στην συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και το πρόγραμμα ξεκίνησε σε τρία Σωφρονιστικά τμήματα (Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Αλικαρνασσού) που διαθέτουν την υποδομή για αυτές τις δημιουργικές εργασίες με ξύλο (το ξύλο είναι το βασικό στοιχείο των σπιτιών). Πιστεύεται ότι σύντομα θα είναι έτοιμα 70 ολόκληρα σπιτάκια! 

Σε αυτή την όμορφη κίνηση συμμετέχουν για την ώρα 15 κρατούμενοι και 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά το σχέδιο είναι να εξαπλωθεί αυτό το σχέδιο σε όλα τα Τμήματα Κρατουμένων – βέβαια κάτι τέτοιο απαιτεί την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή!

Και μη νομίζετε ότι τα σπιτάκια αυτά είναι φτιαγμένα στην τύχη χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς πρακτικές προδιαγραφές. Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κυρία Μολφέση που πρώτη συνέλαβε την ιδέα αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ έδωσε σχέδια και προδιαγραφές για να καθοδηγήσει τους κρατούμενους-κατασκευαστές ώστε να φτιάξουν πραγματικά ποιοτικά και λειτουργικά σπιτάκια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πόσο σημαντική είναι η παρουσία αδέσποτων ζώων και η ευζωία τους για την εύρυθμη λειτουργία των αστικών συγκροτημάτων. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το σχετικό άρθρο του Βιολόγου Msc, Θεόδωρου Λιάκου, στον παρακάτω σύνδεσμο!

ΓΚΑΛΕΡΙΑ

Και αν βρήκατε τη συγκεκριμένη κίνηση άξια θαυμασμού ή πηγή για έμπνευση κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια:

Share on facebook
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *