Μερικές φορές τα αδέσποτα ζώα εμπνέεουν για δημιουργικές κινήσεις με στόχο τη φροντίδα τους. Τώρα σε μια όμορφη κίνηση κρατούμενοι φυλακών φτιάχνουν σπιτάκια για αδέσποτα ζώα σε μια συνολική κίνηση που συμμετέχουν η Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία, η Συμμαχία για την Ελλάδα και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής!
Πρόκειται για μια κίνηση στοργής και τρυφερότητας προς τα αδέσποτα πλάσματα, που ταυτόχρονα δίνει την πολύτιμη ευκαιρία σε κρατούμενους φυλακών να εκφραστούν δημιουργικά, να δημιουργήσουν όμορφες κατασκευές, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
Η συνεργασία αυτή στοχεύει εκτός των υπολοίπων και στην ομαλή επανένταξη στο μέλλον των κρατουμένων στην κοινωνία και στην συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και το πρόγραμμα ξεκίνησε σε τρία Σωφρονιστικά τμήματα (Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Αλικαρνασσού) που διαθέτουν την υποδομή για αυτές τις δημιουργικές εργασίες με ξύλο (το ξύλο είναι το βασικό στοιχείο των σπιτιών). Πιστεύεται ότι σύντομα θα είναι έτοιμα 70 ολόκληρα σπιτάκια!
SUPER SOS
To βιβλίο του Τσίτσου “Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ” κυκλοφόρησε και η 1η Έκδοση κοντεύει να εξαντληθεί
Ενισχύστε τον Τσίτσο και τις 150 Τσιτσόγατες παραγγέλνοντάς το από ΕΔΩ
Σε αυτή την όμορφη κίνηση συμμετέχουν για την ώρα 15 κρατούμενοι και 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά το σχέδιο είναι να εξαπλωθεί αυτό το σχέδιο σε όλα τα Τμήματα Κρατουμένων – βέβαια κάτι τέτοιο απαιτεί την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή!
Και μη νομίζετε ότι τα σπιτάκια αυτά είναι φτιαγμένα στην τύχη χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς πρακτικές προδιαγραφές. Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κυρία Μολφέση που πρώτη συνέλαβε την ιδέα αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ έδωσε σχέδια και προδιαγραφές για να καθοδηγήσει τους κρατούμενους-κατασκευαστές ώστε να φτιάξουν πραγματικά ποιοτικά και λειτουργικά σπιτάκια.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πόσο σημαντική είναι η παρουσία αδέσποτων ζώων και η ευζωία τους για την εύρυθμη λειτουργία των αστικών συγκροτημάτων. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το σχετικό άρθρο του Βιολόγου Msc, Θεόδωρου Λιάκου, στον παρακάτω σύνδεσμο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σημασία των Αδέσποτων Ζώων για την Ευζωία των Πόλεων
ΓΚΑΛΕΡΙΑ
Και αν βρήκατε τη συγκεκριμένη κίνηση άξια θαυμασμού ή πηγή για έμπνευση κοινοποιήστε αυτό το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια:
2 Απαντήσεις
ειναι τελεια ποσο κανουν
δεν πωλουνται, απλως θα τα τοποθετησουν σε διαφορα μερη για να χουν τα αδεσποτα σπιτακι