γάτα ήλιος

Γιατί η γάτα αγαπάει τόσο τον ήλιο;

Δεν μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ διάολε! Εμείς οι γάτες λατρεύουμε τον ήλιο. Πολύ συχνά μάλιστα σας ακούω να αναρωτιέστε “μα καλά εδώ σκάει ο τζίτζικας, γιατί άραγε η ψιψίνα μου κάθεται στον ήλιο, θα βουρβουλακιάσει” (μοντιέ, τι γλώσσα..).

Ε λοιπόν, η προτίμηση μας στον ήλιο είναι μια επιλογή για τή διατήρησή της θερμοκρασίας μας, χωρίς το σώμα μας να χρειάζεται να εργάζεται πολύ σκληρά και να ξοδεύει τα αποθέματα ενέργειάς τού, οπότε στην ουσία είναι μια επιλογή οικονομίας ενέργειας.

Ο Τσίτσος και ο Ήλιος

Η ενσάρκωση αυτής της λατρείιας στο φως του ήλιου είμαι το δίχως άλλο εγώ ο Τσίτσος που όπως και να το κάνουμε λατρεύω τον ήλιο, όπως μπορειτε να δείτε στις φώτος παρακάτω:

γάτα ήλιος

Και τώρα δικαίως θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο έχουμε τόσο μεγάλη λατρεία στον Θεό  Ήλιο (πλάκα πλάκα, μήπως έχει σχέση η λατρεία των Αιγυπτίων στον Θεό Ήλιο, τον Άμονα Ρα, με την λατρεία τους στις γάτες; Θα το μάθουμε σε επόμενο αρθράκι)! Διαβάστε παρακάτω και θα μάθετε:

γιατί η γάτα αγαπάει τον ήλιο

Γιατί η γάτα αγαπάει τον ήλιο;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι παρόλο που η πρωτεϊνη λειτουργει διαφορετικά από τον υδατάνθρακα για την διατήρηση της ενέργειας του οργανισμού, η γάτα πρέπει να τρώει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και ελάχιστους υδατάνθρακες γιατί αυτοί είναι δύσπεπτοι για το σώμα της γάτας! Τέτοιες τροφές είναι πολύ περισσότερο οι υγρές παρά οι ξηρές! Δείτε τις προτάσεις μου με τις αγαπημένες μου υγρές τροφές:

Εδώ να επισημάνουμε ότι οι μακρύτριχες γάτες δεν έχουν τόση αγάπη στο ηλιόλουτρο όσο οι κοντότριχες γιατί οι πρώτες μπορούν να διατηρούν καλύτερα την θερμοκρασία τους σώματός τους λόγω της πλούσιας γούνας τους. Βέβαια εν γένει όλες οι γάτες αγαπούν το ηλιόλουτρο και εγώ, μια αξιοπρεπέστατη μακρύτριχη έρχομαι να το επιβεβαιώσω με το βίδεο που βλέπετε αμέσως παρακάτω:

Κλείνοντας θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε το άρθρο μου με τους καλύτερους τρόπους να κρατάμε μια γάτα ζεστή το χειμώνα, μέσα στο σπίτι! Κάντε κλικ ακριβώς ΕΔΩ.

6 Απαντήσεις

  1. Τωρα αγχώθηκα λιγάκι. Γιατί στο δικό μου σπίτι δεν έχουν από πουθενά πρόσβαση οι ακτίνες του ήλιου. Οκ φως έχει αρκετό αλλά όχι ήλιο. Μήπως να ξεκινήσω να τον βγάζω βολτουλες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *