Το κλάμα νεογέννητων παγιδευμένων σε σακούλα βοηθάει από μηχανής Θεό να τα εντοπίσει και να τα σώσει

Ξέρετε, λόγω παρελθόντος, έχω μια μεγάλη ευαισθησία σε θέματα νεογέννητων που κλείνονται σε μια σακούλα και πετιούνται στα σκουπίδια. Βλέπετε, κι εμένα με βρήκαν στα σκουπίδια (εντάξει, όχι κλεισμένο σε σακούλα!) και το κλάμα μου είναι αυτό που με έσωσε, γιατί αλλιώς δε θα με έπαιρναν είδηση οι γονείς μου! Έτσι, τώρα που πέτυχα αυτή την ιστορία με τη σκληρή αρχή και το όμορφο τέλος, είπα να σας τη διηγηθώ και εσάς.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ένας ευγενικός κύριος από το Τορόντο άκουσε κάτι που έμοιαζε με κλάμα νεογέννητης γάτας και ευτυχώς δεν μπόρεσε να το αγνοήσει. Γιατί; Γιατί ακολούθησε τον ήχο του κλάματος και αυτός τον οδήγησε σε έναν σκουπιδοτενεκέ. Μέσα σε αυτόν, υπήρχε μια σακούλα.

Αν και ακουγόταν το κλάμα ενός γατιού, ο άνθρωπος προ εκπλήξεώς του βρήκε μέσα στη σακούλα κλεισμένα τρία μικροσκοπικά πλασματάκια, μια νέα γέννα γατών (ήταν η πρώτη τους μέρα σε αυτό τον μάταιο κόσμο). Τα γατάκια ήταν κουλουριασμένα προσπαθώντας να ζεσταθούν, αλλά μόνο ένα από αυτά δεν το έβαζε κάτω και έκλαιγε με όλη του τη δύναμη. Ένα θαυματουργό ταξίντο (ασπρόμαυρη γάτα). Το ταξίντο προφανώς καλούσε ματαίως τη μητέρα του!

Ο άνθρωπος πήγε τα γατάκια στην κόρη του που μαζί με μια φίλη της προσπάθησαν να φροντίσουν όλο το βράδυ τα ορφανά γατάκια. Τα ψιψίνια έβγαλαν τη νύχτα και την επόμενη μέρα τα πήγαν σε ένα καταφύγιο ζώων, στο Toronto Humane Society. Σε αυτό το σημείο, διαβάστε τον σούπερ χρήσιμο οδηγό μου για το πώς να φροντίσετε ορφανά νεογέννητα γατάκια:

«Αν δεν ήταν το κλάμα της ταξίντο, πιθανώς δε θα τα είχαμε βρει», δήλωσε η Τάνια, μια εθελόντρια φιλοξενήτρια γατών! Με τη βοήθεια πολλών εθελοντών, ο Τσάρλι, ο ταξίντο (ουφ… Τσάρλι και ταξίντο ακούω), η Νόβα, η ταργαρούγα και η Σουάρεζ (επίσης ταρταρούγα) επιβίωσαν και άρχισαν να ανθίζουν! Τα μάτια τους άρχισαν να ανοίγουν τη δεύτερη εβδομάδα και άρχισαν να χρησιμοποιούν τα ποδαράκια για να κινούνται μια και δυνάμωναν σιγά σιγά.

Η Τάνια, που δέθηκε πολύ μαζί τους, δήλωσε: «Τα νεογέννητα ήταν εξαιρετικά μικρά και σύντομα ένιωσαν οικεία με τους ανθρώπους και έγιναν πολύ φιλικά. Είμαι βέβαιη ότι εξαρχής ήξεραν ότι βρισκόταν σε καλά χέρια που θα τα φρόντιζαν!».

«Τα έλαβα όταν ήταν τριών εβδομάδων για να τα φιλοξενήσω μέχρι που θα έφτανε η περίοδος της στείρωσης, ώστε στη συνέχεια να υιοθετηθούν».

H Τάνια πρόσθεσε: «Τους άρεσε να κάνουν αγκαλιές και να παίζουν μαζί μου και μεταξύ τους! Ήταν ευτυχισμένα και υγιή και γουργουριστά!».

Επίσης, οι γυναίκες που έσωσαν τα  3 νεογέννητα, συνέχισαν να παρακολουθούν το ταξίδι τους, στα φιλόξενα χέρια της Τάνια, ένα ταξίδι που κοινοποιούνταν και στα κοινωνικά δίκτυα (που, αν με ρωτάτε, μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις)! Εντωμεταξύ, τα γατάκια μεταμορφώθηκαν από λάτρεις της αγκαλιάς σε άτακτους ζημιαρήδες!

…χωρίς, βέβαια, να ξεχνούν τη σημασία μιας καλής αγκαλιάς στα χέρια της Τάνια. «Η Σουάρεζ απολάμβανε να χώνεται στην αγκαλιά μου μετά το φαγητό και να με κοιτάζει στα μάτια, ενώ με άφηνε να χτενίζω την τέλεια γούνα της! Ακολούθως θα… ρευόταν και μετά θα ακολουθούσε η ώρα του ύπνου, μερικά εκατοστά μακριά από το πρόσωπό μου».

Από την άλλη, η Νόβα ήταν ήσυχη, αλλά απολάμβανε να λικνίζεται στα χέρια της Τάνια. Όσον για τον Τσάρλι, ήταν, είναι και θα είναι ένα ζουζούνι αγάπης που έχει πάντα τη διάθεση για αγκαλιές! Όταν έφτασε η ώρα της υιοθεσίας, τα τρία μικρά βρήκαν εύκολα τα τέλεια σπίτια για τις ανάγκες τους!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΔΑ: Τι πρέπει να ξέρω πριν υιοθετήσω μια γάτα

Η Σουάρεζ βρήκε ένα τέλειο σπίτι, όπου είχε και έναν μεγάλο πορτοκαλή γάτο, τον Λίο που έγινε ο μεγάλος αδερφός της! Οι δυο τους γίνανε αδερφικοί φίλοι μετά τα πρώτα αναπόφευκτα κχουυυυυ. Ο Λίο, μάλιστα, συνηθίζει να κάνει μπάνιο στη Σουάρεζ αρκετές φορές τη μέρα!

Και κάπου εδώ, οι δύο γυναίκες που έσωσαν τα μικρά, επέστρεψαν γι’ αυτά. Η κάθε μια υιοθέτησε και από ένα, με σκοπό στο μέλλον να μπορούσαν να παίζουν μεταξύ τους, αφού οι γονείς τους ήταν συγγενείς. Η Νόβα, μάλιστα, έχει και έναν μεγάλο αδερφό, τον Μάιλο, και παίζει μαζί του, ενώ φυσικά ο Τσάρλι έγινε με τη μια βασιλιάς στο καινούριο του σπίτι! Όταν συναντιούνται οι 3 τους (ο Τσάρλι με τη Νόβα και τον Μάιλο) συμβαίνει ένας χαμός και πρέπει να πούμε ότι ο Μάιλο αγαπά τον Τσάρλι όσο και τη Νόβα.

Κι έτσι, όλα κύλησαν τέλεια για 3 γατάκια που βρέθηκαν ένα βήμα μακριά από τον θάνατο, αλλά η ζωή θριάμβευσε και τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία! Αν τώρα εσείς επιθυμείτε, πείτε άλλες παρόμοιες ιστορίες διάσωσης με αίσιο τέλος, έτσι για να ενισχύσουμε και άλλο αυτή την όμορφη επίγευση που αφήνει αυτή η ιστορία! Περιμένω τα σχόλιά σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *