Σκιαγραφώντας το προφίλ της Γάτας-Αυτοκόλλητο

… γράφει το Φυστίκι που Κυλάει

Όπως οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες το ένα με το άλλο. Ακόμα και στο ίδιο είδος, στις γάτες ας πούμε, οι συμπεριφορές διαφέρουν πάρα πολύ. Ακόμα και αν ανήκουν στο ίδιο σπιτικό, με τους ίδιους ιδιοκτήτες, (αν μπορεί ποτέ κανείς να ισχυριστεί ότι μία γάτα έχει ιδιοκτήτη). 

Κάποια γάτα μπορεί να μην θέλει ιδιαίτερες επαφές με ανθρώπους, κάποια άλλη μπορεί να θέλει επαφές με ένα μέλος της οικογένειας μόνο, κάποια άλλη να είναι με τις ώρες της, πότε χαδιάρα και πότε όχι, και υπάρχει και η Ρίτα που είναι κατηγορία γάτας μόνη της. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει καταγεγραμμένη ράτσα γάτας, με συγκεκριμένη συμπεριφορά που ονομάζεται Ρίτα. Ή αλλιώς, “κολλητιλίκι”.

Δεν σας μιλάω συχνά για τη Ρίτα, σε σχέση με τα άλλα ζώα επειδή τη Ρίτα την θεωρούμε όλοι δεδομένη… Πώς είναι ένα ρολόι που φοράς πολλά χρόνια και πλέον δεν σου κάνει αίσθηση γιατί έχει γίνει ένα με το δέρμα σου; Ε, έτσι και η Ρίτα. Την φοράμε κανονικά. Είναι μονίμως, αδιάκοπα, ασταμάτητα, αέναα ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ στο μπούτι μας. Θεέ μου, δεν ξεκολλάει ποτέ, αν δεν έχει ζήσει κάποιος αυτό το μαρτύριο δεν μπορεί να το καταλάβει, δεν ξεκολλάει ποτέ όμως!!!! 

Όποιος και να βρίσκεται σπίτι, είτε μέλος της οικογένειας είτε καλεσμένος, ή θα πάει να κολλήσει στο μπούτι του, ή θα του ανέβει στον αυχένα, στο σβέρκο ρε παιδί μου να κάτσει, κυριολεκτώ… Από τη στιγμή που κάποιος θα μπει στο σπίτι αυτόματα η Ρίτα τον θεωρεί ιδιοκτησία της, και εξασκεί το δικαίωμα της χρησικτησίας. (Δεν ξέρω κάν εντωμεταξύ τι σημαίνει αυτή η λέξη, αλλά μου φάνηκε ιδιαίτερα βαρύγδουπη και είπα να τη χρησιμοποιήσω να πουλήσω μούρη ότι ξέρω και από νομικούς όρους).

Όσοι έρχονται σπίτι μου είναι προετοιμασμένοι για τους σταρς, τον Μαξ κ τη Ζήνα. Οι οποίοι όμως δεν είναι και ιδιαίτερα θερμοί με τους ξένους, δεν τρελαίνονται. Ο Μαξ συνήθως τους βαριέται και φεύγει, η Ζήνα πάει και αράζει κάπου πιο μακριά, τύπου “δεν φεύγετε σιγά-σιγά μπας και φάμε και κάνα κουλουράκι γιατί όσο είστε εσείς εδώ δεν μας δίνουν τίποτα;”

Αυτή όμως που κάνει κρα για ξένους είναι η Ρίτα. Σου λέει βρήκα καινούργιο έδαφος, πρόσφορο!! Μπούτια στα οποία δεν έχω κολλήσει, αυχενες τους οποίους δεν έχω καβαλήσει, χέρια που δεν έχω γλείψει!! Όποιος και να έρθει σπίτι, καταλήγει αγκαλιά με τη Ρίτα… Εν τω μεταξύ πολλοί που δεν έχουν εμπειρία από γάτες δεν είναι εξοικειωμένοι, εκπλήσσονται, γιατί δεν κάνουν καμία προσπάθεια να τραβήξουν τη Ρίτα κοντά τους, από μόνη της κάνει ντου και απαιτεί χάδια. (Τα απαιτεί επίμονα όμως και ενοχλητικά, έτσι; Τύπου, “γκαργιόλη άντρα, δεν θα φύγεις από δω αν δεν με καψουρευτείς!!”) – συνήθως και οι πιο δύσκολοι και διστακτικοί υποκύπτουν, ο πατέρας μου για παράδειγμα, που δεν πολύγουστάρει τα ζώα, ναι, δεν έχει επιλογή. “Χάιδευε μπάρμπα!!!”, απαιτεί η Ρίτα, του σπάει τ’αρτίδια, εντάξει στο τέλος τι να κάνει και αυτός απελπίζεται, κάθεται και την χαϊδεύει με τις ώρες, εντωμεταξύ ο μπαμπάς μου δεν αντέχει τα ζώα και τις τρίχες, μπαίνει κλίβανο μετά ολόκληρος. 😄Η Ρίτα, τον κοιτάει με σαδιστική ηδονή, “γουστάρεις που με χαϊδεύεις; Ε θείο, γουστάρεις;;;;”

ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ
... τις περιπέτειες μια γάτα με ένα λαστιχάκι και κατι .. χουρμάδες

Δεν είναι να απλώσει χέρι κανείς από μόνος του να τη χαϊδέψει!!! Τέλος. Υπέγραψε την καταδίκη του. Είναι που είναι ενοχλητικά χαδιάρα έτσι και της δώσεις και θάρρος, τη γ@μησες… Κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον που πάει να απλώσει χέρι στη Ρίτα για να τη χαϊδέψει, φωνάζουμε τρομοκρατημένοι “ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!”, Αλλά συνήθως είναι πολύ αργά, έχει γίνει το ολέθριο λάθος, άγγιξες τη Ρίτα; Μόλις την παντρεύτηκες, φίλος!!! Φορ λαιφ. Θα σου χαϊδεύεται επί ώρες, θα σε κοιτάει με λατρεία στα μάτια, ρε σεις, δεν είναι αστείο, είναι creepy, θες να της πεις ‘δεν πας λίγο πιο πέρα, πιάσαμε κοριούς”, και η Ρίτα καταλαβαίνει “έρχεσαι ακόμα πιο κοντά μπορείς να ενσωματωθείς στη σπλήνα μου;;;;”

Το ότι είναι μία από τις πιο όμορφες γάτες που έχουν υπάρξει ποτέ, δεν βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση…

Τέλος πάντων θεωρείστε δεδομένο ότι κάθε φορά που σας γράφω κάτι, είτε αστείο είτε σοβαρό, συνταγές μαγειρικής, τη διαθήκη μου, λίστα σούπερ μάρκετ, συνταγματική αναθεώρηση, θεωρίες συνομωσίας, οτιδήποτε… Τα γράφω με ένα τριχωτό γκρι αυτοκόλλητο, πάνω μου. Όλες τις ώρες. Όλες τις μέρες.

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑ (αντα αντα ντα α… ηχώ που χάνεται στο υπερπέραν) – δεν είναι αστείο 😨

ΣΗΜ. ΤΣΙΤΣΟΥ: Και μια και μιλήσαμε για γάτες-αυτοκόλλητα, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε με γάτες που για κανέναν λόγο δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί; Βρείτε τον αναλυτικό οδηγός της γατολάτρισσας Μαρίας Σάββα ακριβώς ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *