Τι προετοιμασία πρέπει ν ακολουθήσουμε για να πάρουμε τη γάτα μαζί στο εξοχικό;

7 tips για να πάρουμε τη γάτα μαζί μας στο εξοχικό χωρίς στρες

Παιδιά, η μοίρα το φέρνει πάντα έτσι και όλα αυτά που κατά καιρούς σας λέω σε θεωρητικό επίπεδο, πρέπει να τα δοκιμάζω και πρακτικά… Αυτή την φορά η πρόκληση ήταν η μετακόμιση στο εξοχικό μας για 10 ημέρες – μιας και το σπίτι θα το καταλάμβαναν μια ορδή βαρβάρων – μια οικογένεια με δυο μικρούλια, λατρείες όλοι τους, αλλά πολύ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΑΝΣ για τους λεπτούς τρόπους του μπουρζουά Τσίτσου! Έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή, μια και ο Τσίτσος θα την έβγαζε πάνω σε καμία βιβλιοθήκη ολόκληρο το δεκαήμερο των επισκέψεων και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλαμε ΚΑ ΘΟ ΛΟΥ!

Όμως δεν τα αφήσαμε τα πράματα στην τύχη τους! Έχω νσα σας πώ ότι κάναμε σούπερ προετοιμασία, όχι αστεία, για να μπορέσουμε να πάρουμε τον Τσίτσο στο εξοχικό, χωρίς να τον στρεσάρουμε και όπως φάνηκε, άξιζε τον κόπο! Δώστε βάση λοιπόν στα παρακάτω 7 βήματα:

  •  Καθαρίσαμε το εξοχικό και το σφουγγαρίσαμε με τα οικεία απορρυπαντικά του Τσίτσου (έτσι απομακρύνθηκαν ταυτόχρονα άγνωστες, απειλητικές μυρωδιές).
  • Βάλαμε Feliway Classic στην πρίζα 2 μέρες πριν πάμε τον Τσιτσάρα εκεί – αν θέλετε να τσιμπήσετε το Feliway Classic κάντε κλικ εδώ
  • Στρώσαμε τα ριχτάρια και τα χαλάκια του σπιτιού στους καναπέδες του εξοχικού που πλέον μύριζαν όλα οικείες μυρωδιές.
  • Μεταφέραμε το γατόδεντρο του Τσίτσου στο εξοχικό – βρείτε το εδώ
  • Μεταφέραμε τα μπολάκια νερού και φαγητού του Τσίτσου στο εξοχικό – βρείτε τα εδώ
  • Πήραμε μαζί τις αγαπημένες χαρτόκουτες του Τσίτσου στο εξοχικό.
  • Μεταφέραμε την τουαλέτα και την γνώριμη άμμο του Τσίτσου – το περίφημο Cature –  στο εξοχικό.

Aποτέλεσμα; Ο Τσίτσος είχε μια πολύ ήρεμη διαδρομή με το μποξ μεταφοράς προς το εξοχικό (ακολουθώντας τις οδηγίες που έχω γράψει εδώ – διαβάστε το οπωσδήποτε) και όταν αφέθηκε ελεύθερος στο εξοχικό, άρχισε, για ένα τρίωρο, να ερευνά μανιωδώς τον καινούριο χώρο, να τρίβεται παντού για να απλώσει τις μυρωδιές του στο χώρο και να τον νιώθει δικό του και αυτό ήταν! 

Από εκείνο το σημείο και για τις επόμενες δέκα ημέρες ένιωθε σαν στο σπίτι του και πέρασε τέλειες διακοπες στην εξοχή, παρακολουθώντας από τα μεγάλα παράθυρα κουκουβάγιες και την έντονη ζωή της φύσης της εξοχής! Και όποιος δεν πείστηκε ας δει την παρακάτω φώτο για να καταλάβει σε τι φασάααρα ήταν ο Τσίτσος: 

Όπως καταλαβαίνετε, ήταν τόσο εύκολο που θα το καθιερώσουμε και κάθε καλοκαίρι θα πηγαίνουμε εκεί! Α ρε Τσίτσο, στα 8 σου έμαθες και την έννοια των .. ΔΙΑΚΟΠΩΝ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *