Τεράστια Γάτα 2000 χρόνων ανακαλύφθηκε στις Γραμμές Nazca του Περού

Η τεράστια φιγούρα μιας γάτας, που χαλάρωνε αραχτή, ανακαλύφθηκε στην έρημο Nazca στο Περού. Εσείς γνωρίζετε τις περίφημες γραμμές Nazca (Nazca Lines); Πρόκειται για ευρήματα που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και απαρτίζονται από σχέδια πάνω στο έδαφος που είναι γνωστά ως γεωγλυφικά και δημιουργήθηκαν πριν από 2.000 χρόνια!

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αυτή η τεράστια γάτα φτιάχτηκε σκάβοντας στο έδαφος και αποκαλύπτοντας το -διαφορετικού χρωματισμού- χώμα, κάτω από την επιφάνεια! Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνονται γραμμές στο έδαφος, που, καθώς προχωρούν, σχηματίζουν διάφορα σχέδια, τα περισσότερα από τα οποία αναπαριστούσαν ζώα.

Πώς γίνεται και αυτό το τεράστιο σχέδιο δεν είχε γίνει αντιληπτό ακόμη; (υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια) Απλώς, δεν έτυχε! Και έτσι τώρα, όταν έγιναν σχέδια για να φτιαχτεί ένα μονοπάτι που να οδηγεί σε μια πλατφόρμα που προσφέρει πανοραμική θέα στις γραμμές Nazca, οι επιστήμονες έπεσαν έκπληκτοι πάνω στο εντυπωσιακό σχέδιο αυτής της γιγάντιας γάτας!

Ο αρχαιολόγος Τζον Άισλα δήλωσε ότι το συγκεκριμένο γεωγλυφικό προηγείται των περισσοτέρων που είχαν ανακαλυφθεί και χρονολογούνται στην περίοδο του πολιτισμού των Nazca (που έδωσαν το όνομα τους και στην έρημο Nazca), δηλαδή μεταξύ του 200 και 700 μ.Χ. Το συγκεκριμένο γεωγλυφικό υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκε μεταξύ του 500 π.Χ. και του 200 μ.Χ.!

Ο υπουργός Πολιτισμού του Περού δήλωσε ότι το συγκεκριμένο γεωγλυφικό (μήκους 37 μέτρων) επρόκειτο σύντομα να χαθεί, λόγω της φυσικής διάβρωσης του εδάφους. Οι εικόνες που βλέπετε τώρα προήλθαν έπειτα από μια εβδομάδα έργων συντήρησης που ανέδειξαν το εντυπωσιακό σχέδιο.

Να ρίξω μια ιδέα στο τραπέζι; Μήπως να φτιάξουμε γεωγλυφικά που να αναπαριστούν τον σπουδαίο Τσίτσο, όσο αυτός είναι ακόμη εν ζωή;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *