Μικρόσωμα σκυλιά που δε μαδάνε

10 μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε (πολύ)…

Συμφωνούμε όλοι ότι δεν είναι ιδιαίτερα απολαυστικό και ξεκούραστο να καθαρίζουμε άφθονες ποσότητες τρίχας σκύλου καθημερινά; Μήπως να ψάχνατε για ένα μικρό σκυλί με μικρότερη τάση για τριχόπτωση; Από μικρά σκυλιά που είναι σχεδόν άτριχα, μέχρι σκυλιά που μαδάνε ελάχιστα, εδώ είναι οι φυλές σκύλων που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια ράτσα είναι κατάλληλη για εσάς!

10 μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

1. Affenpinscher

Affenpinscher - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Affenpinscher σημαίνει τεριέ που μοιάζει με μαϊμού. Η ευφυΐα και η εμφάνιση αυτής της ράτσας ταιριάζουν με το όνομά της. Παρά το μικρό της μέγεθος, αυτή η ράτσα είναι ατρόμητη και με ένα Affenpinscher να παρακολουθεί το χώρο, δεν χρειάζεται να φοβάστε τους απροειδοποίητους επισκέπτες ή ότι θα βρείτε τρίχες σκύλου στο φαγητό σας. Το τρίχωμα του Affenpinscher πέφτει πολύ λίγο και επίσης δεν έχει σχεδόν καθόλου μυρωδιά. Ένα βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα με μια πιο λεπτή βούρτσα και χτένα είναι το μόνο που χρειάζεται για να κρατηθεί ένα Affenpinscher δασύτριχο και περιποιημένο. Αυτό το μικρό σκυλάκι που χρειάζεται λίγη φροντίδα, φημίζεται επίσης και για την αίσθηση του χιούμορ του!

2. Basenji

μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε
Για τους ανθρώπους που αγαπούν τα κυνηγόσκυλα, αλλά δεν απολαμβάνουν τη χαρακτηριστική μυρωδιά τους και την τριχόπτωση τους, το Basenji μπορεί να είναι η τέλεια ράτσα μικρού σκύλου! Το Basenji μαδάει πολύ ελάχιστα και το κοντό, λεπτό τρίχωμα του, απαιτεί λίγη περιποίηση πέρα ​​από το περιστασιακό βούρτσισμα. Τα Basenji είναι επίσης πολύ ήσυχα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά σκυλιά για διαμερίσματα, αρκεί να έχουν καθημερινή άσκηση και χρόνο παιχνιδιού.

3. Bolognese

bolognese - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Όπως το Bichon Frise, έτσι και το χαρακτηριστικό χνουδωτό τρίχωμα του Bolognese, αποτελείται από μαλλιά και όχι από γούνα. Το Bolognese δε μαδάει, αν και οι νεκρές τρίχες πρέπει να βουρτσίζονται τακτικά και το τρίχωμα απαιτεί καθημερινή περιποίηση ώστε να διατηρηθούν αυτά τα αξιαγάπητα σκυλιά τόσο όμορφα και χνουδωτά!

4. Havanese

havanese - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Αυτά τα ιθαγενή κουβανέζικα σκυλιά, προσφέρουν στους γονείς τους, τόσο την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γοητεία τους, όσο και ένα τρίχωμα που δεν πέφτει, πράγμα που σημαίνει λιγότερο χρόνο για καθάρισμα και περισσότερο χρόνο για βολτίτσες με το παιχνιδιάρικο Havanese! Το τρίχωμά τους απαιτεί εβδομαδιαίο βούρτσισμα και τακτικά μπάνια για να διατηρούνται καθαρά και υγιή.

5. Lhasa Apso
μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Αυτή η μικρή ράτσα σκυλιών από το Θιβέτ είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος. Ήρεμο αλλά παιχνιδιάρικο, το Lhasa Apso απολαμβάνει γρήγορους περιπάτους, αλλά και ξεκούραση στην αγκαλιά του γονέα του. Τα Lhasa Apsos δε μαδάνε, αλλά το τρίχωμα τους χρειάζεται συντήρηση. Πολλοί γονείς κρατούν το Lhasa Apso τους κουρεμένο σε “κούρεμα κουταβιού” για να αποφύγουν την καθημερινή περιποίηση και το βούρτσισμα των μακριών μαλλιών τους!

6. Miniature Schnauzer

Miniature Schnauzer - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε
Το Miniature Schnauzer είναι ένα έξυπνο, εκπαιδεύσιμο και χαρούμενο σκυλάκι που μοιάζει πολύ με τον ξάδερφό του Standard Schnauzer. Αυτό το τεριέ μαδάει πολύ λίγο και προσαρμόζεται σε σπίτι στην πόλη ή στην εξοχή, αρκεί οι γονείς του να είναι κοντά. Για να διατηρήσετε τα Miniature Schnauzers να φαίνονται στα καλύτερα τους, ενσωματώστε το εβδομαδιαίο βούρτσισμα και την τακτική περιποίηση στο πρόγραμμά τους!

7. Scottish Terrier

μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε
Το Scottish Terrier , ή Scottie, είναι μια ράτσα τεριέ γνωστή για την τόλμη, την αυτοπεποίθηση και τη ισχυρή προσωπικότητά του. Το τριχωτό, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες τρίχωμα του, μαδάει ελάχιστα, αν και χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και περιποίηση με το χέρι για να διατηρηθεί. Τα Scotties είναι έξυπνα και ανεξάρτητα σκυλιά με ισχυρά θηράματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς τους πρέπει να προσέχουν τα μικρότερα ζώα.

8. Shih Tzu

Shih Tzu - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Το Shih Tzu είναι μια φυλή με μακρά γενεαλογία. Το αγαπημένο κατοικίδιο ζώο της δυναστείας των Τανγκ, αυτά τα «μικρά λιοντάρια σκυλιά», διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Τα μακριά, μεταξένια μαλλιά τους φτάνουν πολύ χαμηλά και φαίνονται εξαιρετικά βασιλικά όταν βουρτσίζονται, που αρμόζει στη βασιλική καταγωγή τους. Αυτή η ράτσα είναι εύρωστη και ζωηρή, συχνά περιγράφεται ως αλαζονική, λόγω των περήφανων κεφαλιών και των κυρτών ουρών τους. Το Shih Tzu εκτράφηκε για να είναι κατοικίδιο στο σπίτι και η ευγενική, έμπιστη φύση του, το καθιστά εξαιρετικό σύντροφο και φίλο.

9. West Highland White Terrier

West Highland White Terrier - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε
Τα πυκνά, λευκά μαλλιά του West Highland White Terrier , που αναφέρονται με στοργή από τους θαυμαστές της φυλής ως Westies, μαδάνε πολύ λίγο. Αυτό το εύρωστο σκυλάκι είναι έξυπνο, πιστό, χαρούμενο και άκρως διασκεδαστικό. Είναι περίεργα σκυλιά με μέτρια επίπεδα ενέργειας, που μπορεί να κάνουν την εκπαίδευση μια πρόκληση!

10. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier - μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε

Δυνατό, δυναμικό και στοργικό, το Yorkshire Terrier, που συχνά αποκαλείται Yorkie, διαθέτει παιχνιδιάρικη και δυνατή προσωπικότητα. Αυτά τα εκκεντρικά σκυλιά είναι η έβδομη πιο δημοφιλής ράτσα σκυλιών στην Αμερική. Τα τεριέ του Γιορκσάιρ δεν μαδάνε και η μεταξένια γουνίτσα τους είναι όμορφη, όταν βουρτσίζεται καθημερινά, κάτι που δεν είναι τόσο δύσκολο λόγω του μικρού τους μεγέθους. Μην σας ξεγελάει η βασιλική αμφίεση, οι Yorkie έχουν ρίζες από την εργατική τάξη. Αυτά τα ατρόμητα τεριέ κυνηγούσαν αρουραίους σε αγγλικούς μύλους ρούχων, αν και σήμερα είναι εξίσου χαρούμενα που κάθονται στην αγκαλιά του γονέα τους!

Υπάρχουν πολλές ράτσες μικρόσωμων σκύλων που δε μαδάνε, αλλά μόνο και μόνο επειδή ο σκύλος σας δεν μαδάει, δεν σημαίνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας χρειάζεται μηδενική συντήρηση. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε προσεκτικά τις ράτσες σκύλων που δεν αποβάλλουν τόσο τρίχωμα για να βρείτε τον σκύλο που ταιριάζει καλύτερα με τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας. Για να αποφύγετε προβλήματα υγείας, ταΐστε τον σκύλο σας με δίαιτα υψηλής ποιότητας και να τον πηγαίνετε στον κτηνίατρο για τακτικούς ελέγχους.

Τώρα αν θελετε να μαθετε τα 6 πιο δημοφιλή μικρόσωμα σκυλιά κάντε κλικ στο αναλυτικό μου αρθρο ενώ αν θέλετε να βρείτε και άλλα 10 σκυλιά που δεν μαδάνε διαβάστε αυτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *