κριτική purina gourmet gold

ΚΡΙΤΙΚΗ: Purina Gourmet Gold για γάτες (40 γεύσεις)

Η υγρή τροφή Purina Gourmet Gold είναι ίσως αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής υγρή τροφή γάτας και είναι και η τροφή που τιμούσε δεόντως ο Τσίτσος στα μικράτα του όταν ακόμη δεν είχε ιδέα για το τι πρέπει να προσέχει για τη διατροφή της γάτας του! Σε ετούτο το άρθρο θα εξετάσουμε την ποιότητα της Purina Gourmet Gold βασιζόμενοι σε τρεις παράγοντες.. Σύνθεση, Χημική Ανάλυση και Τιμή! Συνυπολογίζοντας αυτούς τους τρεις παράγοντες θα μπορέσουμε να έχουμε μια οσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη και αποστασιοποιήμενη αξιολόγηση της τροφής!

Purina Gourmet Gold για γάτες - Η κριτική

Σύνθεση

Να πούμε ότι η σειρά Gourmet Gold της Purina είναι μια σειρά από πλήρεις τροφές σε πάρα πολλές γεύσεις αλλά και με διαφορετικές υφές (μους, ταρταρ, κομματάκια σε σάλτσα κλπ), που έχουν όμως ολες παρόμοια χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να κάνουμε μια κάπως ομαδοποιημένη ανάλυση! Ας δούμε λοιπόν πρώτα τη σύνθεσή τους! Ε λοιπόν κάθισα και τσέκαρε περιπου 20 ετικέτες και όλες αναγράφουν “κρέας και ζωικά παράγωγα (εκ των οποιων το τάδε 4%)” ή “κρέας και ζωικά παράγωγα  (εκ των οποίων πχ γαλοπούλα 4%), ψάρι και παράγωγα ψαριού (εκ των οποιων πχ πεστροφα 4%)” κλπ κλπ! 

Δλδ όλες αυτές οι τροφές ξεκαθαρίζουν ότι ενα ελάχιστο ποσό από την μάζα της υγρής τροφή έχει ξεκάθαρη προέλευση, κάτι που κάνει αυτές τις τροφές τελείως ασαφείς και νομιμοποιεί την παρουσία μέσα τους διαφόρων περίεργων συστατικών όπως.. νυχια, δόντια, οστά, πούπουλα κλπ! 

Αυτό αρκεί στο δικό μου μυαλό για να πάρει μια πολύ χαμηλή.. βαθμολογία η συγκεκριμένη σειρά τροφών! 

Χημική Ανάλυση

Οι τροφές Purina Gourmet Gold έχουν περίπου 47@ πρωτεϊνη (επί ξηράς μάζας) που είναι ικανοποιητική σαν ποσότητα! Από την άλλη δεν αναγράφονται στην ετικέτα (όπως αναγράφεται στα πετσοπ) το ποσό του φωσφόρου/μαγνησίου/ασβεστίου/ταυρίνης που είναι πολύ σημαντικά στοιχεία, και έτσι δεν επιτρέπουν μια καλύτερη αξιολόγηση από μέρους μου!

Τιμή

Ε λοιπόν παρόλο που η ποιότητα της Purina Gourmet Gold δεν είναι υψηλή η τιμή της δεν είναι διόλου περιορισμένη, μια και αυτά τα μικρά κονσερβάκια των 80 γρ κοστίζουν πολύ ακριβά αν γίνει η αναγωγή στο κιλό.. της τάξεως των 10 ευρώ/κιλό

Αν τώρα θέλετε να αγοράσετε την Purina Gourmet Gold για γάτες  μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και τις 120 Τσιτσόγατες, χωρίς να επιβαρυνείτε έξτρα εσείς.

H πρόταση του Τσίτσου

Έτσι η Purina Gourmet Gold δεν είναι μια εξαιρετική επιλογή και σίγουρα έχω να σας προτείνω κάποια σαφώς καλύτερη! Ποια είν’ αυτή; Μα η εκλεκτή και σούπερ οικονομική Animonda Carny! Γιατί αυτήν; 

 

  • Έχει ξεκάθαρη ετικέτα
  • Έχει κόστος κατω από 6 ευρώ/κιλό (έναντι 10 της Purina)
  • Βασίζεται σε μυές και οργανάκια (πνεύμονες καρδιές κλπ) που εχουν τεράστια βιολογική αξία για τη γάτα και είναι εξαιρετικά εύπεπτα 

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε την Animonda Carny κάντε κλικ ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *