Ο Έρνεστ Χεμινγουέι και οι εξαδάχτυλες γάτες του (+ΦΩΤΟΣ)

Πολλοί από εσάς, επειδή σας έχω κόψει πόσο γατόφιλοι είσαστε, ίσως γνωρίζετε πόσο μεγάλη λατρεία είχε ο σπουδαίος συγγραφέας Έρνεστ Χεμινγουέι για τις γάτες. Μάλιστα ο Έρνεστ έχει πει δυο από τα πιο διάσημα αποφθέγματα για τις γάτες:

“H μια γάτα φέρνει την επόμενη”
και
“”Η γάτα έχει απόλυτη, συναισθηματική ειλικρίνεια. Τα ανθρώπινα όντα, για διάφορους λόγους μπορούν να κρύψουν τα αισθήματά τους. Η γάτα όχι”

Όμως γνωρίζατε για τις περίφημες εξαδάχτυλες γάτες του; ΤΙ; Όχι; Τότε διαβάστε παρακάτω, γιατί πρόκειται για μια όμορφη ιστορία:

Ο Έρνεστ Χεμινγουέι και οι εξαδάχτυλες γάτες του

Αν και δεν μπορούμε πολύ εύκολα να διακρίνουμε πόσα από αυτά που λέγονται για τις εξαδάχτυλες γάτες του Ερνέστου είναι θρύλος και πόσα πραγματικότητα ας επιχειρήσουμε να μιλήσουμε γι’ αυτές:

Σύμφωνα λοιπόν με το θρύλο ο Έρνεστ δέχτηκε ένα δώρο από έναν φίλο και καπετάνιο πλοίου  (μην ξεχνάτε πόσο πολύ αγαπούσε ο Έρνεστ τη Θάλασσα), τον Στάνλεϊ Ντέξτερ μια λευκή εξαδάχτυλη γατούλα, την περίφημη .. Χιονάτη (Snowy White – χμμ να μην ξεχάσω να την προσθέσω στο άρθρο μου ‘Ονόματα για γάτες). Ο  Έρνεστ είχε εντωμεταξύ ακούσει στα μπαρ να κυκλοφορούν ιστορίες για εξαδάχτυλες γάτες με μαγικές ιδιότητες, για προληπτικους καπετάνιους πλοίων που είχαν πάντα στα πλοία τους εξαδάχτυλες γάτες για να εξασφαλίσουν καλή τύχη και ασφαλή ταξίδια και όλα αυτά του είχαν εξάψει τη φαντασία, τόσο που το δώρο του Στάνλεϊ ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενο. 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Χιονάτη γέννησε απογόνους που συνέχισαν το γενεαλογικό της δένδρο ως και σήμερα όπου θεωρείται ότι υπάρχουν 45 εξαδάχτυλες γάτες, απευθείας απόγονες της Χιονάτης, στο σπίτι του στο Key West (μικρό νησί στη Φλώριδα) που έχει γίνει .. Μουσείο των Γατών του Χέμινγουέι και τις οποίες φροντίζει εξειδικευμένο προσωπικό! Πλέον γενικότερα οι πολυδάχτυλες γάτες πλέον ονομάζονται’Γάτες Χεμινγουέι’. 

ΥΓ: Να σημειωθεί επίσης ότι η αγάπη του Χεμινγουέι για τις γάτες ήταν τόσο μεγάλη που λέγεται ότι είχε μέχρι 150 γάτες στο σπίτι του στην Κούβα και σε εκείνο στη Φλώριδα, την περίοδο όπου πέθανε. 

Κάντε κλικ στην εικόνα και διαβάστε για την Λατρεία των Συγγραφέων για τις γάτες

Η Γενετική των Γατών του Χεμινγουέι

Η  εξαδαχτυλία και πολυδαχτυλία δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που συνιστά μια καινούρια φυλή, απλώς είναι ένα γνώρισμα που μπορεί να βρεθεί σε διάφορες φυλές και οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο γονίδιο (ονομάστηκε Sonic Hedgehog από το διάσημο βίντεο-παιχνίδι) που κάνει τη γάτα αντί να έχει 5 δάχτυλα στα μπροστινά πόδια και 4 στα πίσω να παρουσιάζει έξι ή και περισσότερα – Στο βιβλίο των ρεκορ Γκίνες έχει καταγραφεί γάτα με 32 δάχτυλα (8 σε κάθε πόδι).  

Όλες οι γάτες στο Μουσείο Χεμινγουέι κουβαλάνε το γονίδιο για τα έξτρα δάχτυλα, αλλά δεν εμφανίζουν όλες πολυδαχτυλία

Ενδιαφέροντα πράγματα για τις Γάτες του Χεμινγουέι

  • Τα παραπάνω δάχτυλα κάνουν τις Γάτες του Χεμινγουέι καλούς αθλητές διότι μπορούν να αρπάζουν πράγματα να σκαρφαλωνουν και να κυνηγούν καλύτερα λόγω του έξτρα δαχτύλου. Επίσης έχουν καλύτερη ισορροπία. 
  • Είναι καλύτεροι κυνηγοί ποντικιών και έτσι προτιμούνται τόσο σε σπίτια όσο και σε πλοία για να αντιμετωπιστούν τα τρωκτικά. 
  • 40% των γατών Μέιν Κουν είναι πολυδάχτυλες  και έχουν μεγαλύτερες πατούσες
  • Όλες οι απόγονες της Χιονάτης είχαν εμπνευσμένα ονόματα (και συχνά ονοματεπώνυμα)  όπως “Truman Capote”, “Marilyn Monroe”,  “‘Hairy’ Truman” κλπ
  • Δεν είναι καλή ιδέα να δώσεις catnip στις γάτες του Μουσείου γιατι αν 45 γατούλες έρθουν σε επαφή με αυτό θα ακολουθήσει χάος.
  • Οι Γάτες του Μουσείου Χεμινγουέι επιβίωσαν από τον τυφώνα Ίρμα το 2017 γιατί παρολο που ζητήθηκε να εκκενωθεί το Key West 10 άτομα από το προσωπικο ζήτησαν να παραμείνουν στο νησί και να φροντίσουν τις γάτες.
  • Όλες οι γάτες του Μουσείου όταν πεθάνουν θάβονται σε ένα ειδικό νεκροταφείο γατών στους κήπους έξω από το σπίτι. 

Ας απολαύσουμε και άλλες φώτος του Χέμινγουέι και των γατών του αμέσως παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *