ΗΠΑ: Η απίστευτη γέννηση μιας γλυκύτατης γάτας με… δύο κεφάλια (+ ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γάτες ποτε δεν θα μας ξαφνιάζουν! Χτες γεννήθηκε ένα γατάκι στο Αρκάνσαςμε δύο κεφάλια λόγω μιας σπάνιας αλλά αναγνωρισμένης γενετικής πάθησης. Η Ariel Contreras, η χούμαν της γάτας που γέννησε το μικρό ζωάκι, είπε χαρακτηριστικά: 

 «Ξαφνικά είδα τη γάτα μου να νιαουρίζει και μετά άρχισαν να βγαίνουν τα μωρά και άρχισα να φωνάζω στον άντρα μου», δήλωσε στο τοπικό δίκτυο KY3. «Αυτό είναι το δεύτερο κι όταν βγήκε, ο σύζυγός μου είπε “αγάπη μου έχει δυο κεφάλια”». «Εγώ του απάντησα πως αποκλείεται», τόνισε.

Το ζευγάρι είχε πολύ έμπνευση! Έχοντας παρακολουθήσει την ταινία «Batman» αποφάσισε να ονομάσει το γατάκι “Harvey” από τον περιλάλητο χαρακτήρα Harvey Dent, και επρόκειτο για μια πολύ εύστοχη επιλογή αφού είναι επίσης γνωστός ως «Two Face» (δυο πρόσωπα).

Όπως εξήγησε η χουμανιστική μητέρα της γάτας, το ψιψι παρουσιάζει ένα ασυνήθιστο γενετικό σύνδρομο γνωστό ως Janus (γάτα – Ιανός, από τον γνωστο χαρακτήρα της μυθολογίας με τα δύο κεφάλια, τον Ιανό), όπου οφείλεται (μιλώντας κάπως απλουστευμένα) σε υπερβολική παραγωγή πρωτεΐνης στη μήτρα. Αν και δεν υπάρχουν πολλά δεδομένα λόγω της σπανιότητας της πάθησης, οι γάτες αυτές έχουν χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, με τις περισσότερες να πεθαίνουν αμέσως μετά τη γέννηση. 

«Υπήρξε μια που έζησε 12 χρόνια και μια άλλη 15 χρόνια, οπότε προσεύχομαι πραγματικά να τα καταφέρει και η δική μας γάτα, και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», πρόσθεσε η ιδιοκτήτρια του ζώου.

Ας δούμε και το βίντεο από τις πρώτες στιγμές του υπέροχου πλάσματος – μην αρχίσετε ότι πρόκειται για κάποιο τέρας κλπ, όλα τα πλάσματα είναι υπέροχη πριν αρχίσει ο νους να τα αξιολογεί και να τα κρίνει: 

Ποια είναι η πιο διάσημη γάτα με δυο κεφάλια (janus cat);; Μα φυσικά η Φρανκ ‘ν’ Λούι, η πασίγνωστη γάτα Ιανός που έζησε.. 15 ολόκληρα χρόνια – δείτε τη φώτο του αμέσως παρακάτω: 

Για το τέλος σας άφησα το καλύτερο: Γνωρίστε άλλες 10 τελείως ασυνήθιστες γάτες στο αφιερώμά μου, ακριβώς ΕΔΩ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *