Γνωρίστε την ιστοσελίδα που βρίσκει φιλοξενία στα πυρόπληκτα ζώα

Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όσο αυτή της προηγούμενης εβδομάδας (που σε ένα βαθμό δυστυχώς συνεχίζεται και σε αυτή) κάποιες κινήσεις μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες. Τα αντανακλαστικά αποδείχτηκαν εξαιρετικά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο στήθηκε μια ιστοσελίδα με σκοπό να βρει προσωρινή φιλοξενία για πυρόπληκτους ανθρώπους και ζώα. Το όνομά της filoksenies.gr 

Τα αντανακλαστικά αυτά δεν θα ήταν τόσο χρήσιμα βέβαια, αν δεν βρισκόταν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν φιλοξενία. Αυτό είναι μια γενικότερη διαπίστωση μεσα σε αυτή την άγρια κατάσταση, ακόμη και στην κίνηση που κάναμε εμείς για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα πυρόπληκτα ζώα: Όλοι ενστικτωδώς γεμίζουν από συναισθήματα προσφοράς και συμπαράστασης, σε ανθρώπους και ζώα. Και έτσι αμέσως τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με προσφορές φιλοξενίας και βοήθειας από χιλιάδες ανθρώπους.

Αυτό είναι που εντόπισε και ο εμπνευστής του filoksenies.gr Θανάσης, προγραμματιστής στο επάγγελμα,  που βλέποντας διάσπαρτες προσφορές βοήθειας συνειδητοποίησε πόσο σημαντικό είναι αυτές να οργανωθούν, ώστε να μην πάνε χαμένες, μέσα στην ακατάσχετη ροή πληροφορίας.

Το πρώτο που έκανε ήταν να φτιάξει αρχικά μια φόρμα επικοινωνίας όπου όσοι επιθυμούν δηλώνουν ότι θέλουν να προσφέρουν φιλοξενία (αφήνοντας το τηλέφωνο και όνομα τους). Έτσι ο κόσμος θα μπορούσε άμεσα να οργανωθεί χωρίς την παρέμβαση οργανώσεων και δήμων. Μέσα σε λίγες μέρες ολόκληρη η ιστοσελίδα είχε στηθεί πάνω σε αυτή την απλή και πρακτική ιδέα και κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου.

Ε λοιπόν σας πληροφορώ ότι αυτή τη στιγμή που γράφεται τούτο εδώ το άρθρο ο αριθμός των διαθέσιμων φιλοξενιών είναι 616 και αφορούν τόσο ανθρώπους όσο και πυρόπληκτα ζώα. Η φόρμα είναι πολύ απλή και σε αυτή γίνεται ξεκάθαρο τι είδους φιλοξενία είναι πρόθυμος να προσφέρει κάποιος!

Τον Θανάση πλαισίωσε και η Κική Μουστακίδου, ειδική στο digital marketing που θέλησε (και αυτή ενστικτωδώς) να πλαισιώσει τον Θανάση στο εγχείρημά του! Η Κική δήλωσε στο thepressproject.gr«Παρά το ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να φιλοξενηθούν σε φίλους ή συγγενείς, υπάρχουν αρκετοί που είναι μόνοι τους και αυτό που θέλουμε είναι να φτάσει αυτή η πληροφορία σε αυτούς και να ζητήσουν βοήθεια. Αυτό νομίζω ότι θα πάρει κάποιο διάστημα, αλλά το παρήγορο είναι ότι πολύς κόσμος που διατίθεται να φιλοξενήσει, στο πεδίο όπου συμπληρώνει το χρονικό διάστημα γράφει “για όσο χρειαστεί”. Άρα, ακόμη κι αν περάσουμε τον Αύγουστο, απλώνεται ένα δίχτυ αλληλεγγύης που χρονικά έχει ένα εύρος»

Το στοίχημα για την Κική είναι να φτάσει αυτό το πρότζεκτ στα αυτιά των πραγματικά ενδιαφερόμενων διότι πάνω στον αναβρασμό και τις δυσκολίες της στιγμής αυτό δεν είναι απλό και όπως η ίδια επισημαίνει είναι στοίχημα: «.. να μην μείνει στο τέλος ότι θα φτάσουμε να έχουμε προσφορά από 500 άτομα (σ.σ. όπως είπαμε η προσφορές έχουν ξεπεράσει τις 600) και να μην μπορούμε να δώσουμε βοήθεια σε κανέναν»! Πάντως το εγχείρημα δουλεύει αρκετά καλά ήδη και διάφοροι άνθρωποι και μπολικά κατοικίδια ζώα έχουν βρει προσωρινή στέγη.

Το όραμα των εμπνευστών της σελίδας είναι να συνεχίσει τη δράση της αυτή η σελίδα και μετά από αυτές τις ακραίες καταστροφές που βιώσαμε και ειλικρινά σκέφτεστε κάτι καλύτερο από την συνεχή παροχή φιλοξενιών τόσο για ανθρώπους όσο και για διάφορα ζωάκια, συνήθως αδέσποτα που χρειάζονται μια στέγη όπου θα μπορέσουν να αναρρώσουν από ασθένειες, στειρώσεις κλπ!

Κλείνοντας, να πούμε ότι αν βρήκατε το συγκεκριμένο άρθρο αρκετά εκπαιδευτικό και χρήσιμο, μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους γατοφίλους σας στο διαδίκτυο, κάνοντας κλικ στα παρακάτω εικονίδια – η ωφέλιμη γνώση, καλό είναι να διαδίδεται:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *