Ο Τσίτσος σερφάρε στα καλύτερα ελληνικά site για τη γάτα

Τα 10 καλύτερα ελληνικά site για τη γάτα

Χα, καημένοι! Επειδή δηλαδή εγώ είμαι γάτα θαρρούσατε ότι δεν έχω σχέση με το διαδίκτυο; Κούνια που σας κούναγε! Έχω καθημερινή επαφή με το άθλημα και μάλιστα υπάρχουν μερικά ελληνικά site για τη γάτα που επισκέπτομαι καθημερινά για να ενημερώνομαι! Άλλωστε κάθε γάτα σύγχρονη, μονδέρνα, χειραφετημένη, που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να ακολουθούσε αυτό το παράδειγμα και να παρακολουθεί απο κοντά τα τεκταινόμενα για τον κόσμο της γάτας.

Εντάξει, ας το παραδεχτώ μόνο τρια (εκτός από το δικό μου) είναι αφιερωμένα αμιγώς στη γάτα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ένα πιο πλατύ κοινό μια και αφορούν εκτός από τη γάτα και τον σκύλο και άλλα κατοικίδια! Πόσο παρεξηγημένες είμαστε, που δεν αφιερώνουν λίγη από την προσοχή τους αυτοί οι χιούμαν αποκλειστικά σε εμάς! Ας το προσπεράσω όμως.. 

1. Trihes.gr

Ένα πολύ δραστήριο σάιτ με μπόλικο μεράκι για τους τετράποδους φίλους μας είναι το δίχως άλλο οι Trihes.gr, o οδηγός τετράποδης ευτυχίας, με συχνή αρθρογραφία, έντονη παρουσία στα σόσιαλ μίντια, έξυπνα tips, οδηγίες για την καλύτερη συμβίωση με τα κατοικίδια, αλλά και σχολιασμό της επικαιρότητας που έχει να κάνει με τους τετράποδους συνοδοιπόρους μας.

Επίσης υπάρχει ειδική στήλη για τα φιλοζωικά θέματα καθώς και άλλη για την Συμπεριφορά των ζώων που προτείνει λύσεις στα περισσότερα συμπεριφορικά προβλήματα των κατοικιδίων! 

Βρείτε το στο δίκτυο: trihes.gr 

2. MyCat.gr

Πίσω στην δεκαετία των 00s, έκανε την εμφάνισή του ένα φόρουμ πρωτοποριακό και αφιερωμένο αποκλειστικά στο υπέροχο πλάσμα που λέγεται γάτα. Πρόκειται για το MyCat.gr. Πρωτοποριακό για την εποχή του εξακολουθεί σήμερα να είναι πολύ δραστηρίο, με πάρα πολλές συζητήσεις στο forum του, με πλούσια αρθρογραφία για τη γάτα.

Το Mycat καταπιάνεται με ιατρικά θέματα, προσφέρει ιδέες για την ομαλή συμβίωση ανθρώπου και γάτας μέσα στο σπίτι, με συγκινητικές γατοιστορίες, αναφορά σε έργα τέχνης που σχετίζονται με τη γάτα (λογοτεχνία, μουσική, κινηματογράφος κλπ).

Ήταν το πρώτο αγαπημένο και μάλλον θα παραμείνει εκεί. Μην ξεχνάτε, θα τους βρείτε και στο facebook, με μια δραστήρια κοινότητα 20000 μελών!

Βρείτε το στο δίκτυο: mycat.gr

3. Gatospito.com

Ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά site για τη γάτα είναι το δίχως άλλο το αγαπημένο gatospito. Από το 2007 συγκεντρώνει στους κόλπους του γάτες και γατό-πληκτούς οι οποίοι συζητούν για όποιο θέμα τους απασχολεί, σε σχέση με τη γάτα τους, ενώ και εδώ η αρθρογραφία είναι εξαιρετική, με πλούσιο, χρήσιμο υλικό που έχει να κάνει με ιατρικά θέματα, άρθρα για την ψυχολογία και τη συμπεριφορά της γάτας καθώς και για τις διάφορες ράτσες γάτας.

Το εισαγωγικό μήνυμα της σελίδας συνοψίζει το κλίμα που επικρατεί εδώ: 

“Στο Γατόσπιτό μας είναι ευπρόσδεκτοι κι άλλοι, κι άλλοι, κι άλλοι, γάτες & γάτοι, για να κουλουριαστούμε πλάι-πλάι, να ενώσουμε τα ροζ πατούσια μας και να «γατο-παρεϊσουμε» σε αυτό το Διαδικτυακό (και όχι μόνο) παρεάκι!”

Βρείτε το στο διαδίκτυο: gatospito.com

4. Κατοικίδια εν δράσει

Ένα από τα κορυφαία ελληνικά site για τη γάτα (και όχι μόνο) είναι η εξαιρετική διαχρονική προσπάθεια, με παρουσία και στον έντυπο τύπο, το “Κατοικίδια εν δράσει”. Η ιστοσελίδα εστιάζει στο σκύλο και στη γάτα, όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς προσφέρει εξαιρετικά άρθρα και για άλλα κατοικίδια, όπως χάμστερ, κουνέλια κλπ.

Ενδιαφέροντα άρθρα με κτηνιατρικά θέματα, αφιερώματα σε αγαπημένες ράτσες, τιπς για την εκπαίδευση της γάτας ή του σκύλου σας. Άλλωστε το Κατοικίδια εν δράσει στηρίζει και διάφορα σημαντικά events στο χώρο του κατοικιδίου ως χορηγός επικοινωνίας, όπως το αγαπημένο All about Cats. 

Έντονη και η παρουσία της σελίδας στο facebook με μια σελίδα που αριθμεί πάνω από 6000 μέλη. 

Όλα αυτά κάνουν το katoikeidiaendrasi ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά site για τη γάτα (και όχι μονο).

Θα το βρείτε στο δίκτυο: katoikidiaendrasi.gr

5. Zoon.gr

Σούπερ ιστοσελίδα, αφιερωμένα στα ζώα γενικώς και όχι μόνο στο σκύλο ή στη γάτα, με ευαίσθητη ματιά γύρω από οικολογικά θέματα και την κλιματική αλλαγή, αναφορές σε θέματα της επικαιρότητας που συνδέονται με κάποιο τρόπο με τα ζώα, σε ένα πολύ καλαίσθητο σάιτ που δεν χορταίνω να σερφάρω.

Ιδιαίτερο section αναφέρεται και στα αδέσποτα που εγώ το ξέρετε, τα αγαπώ (αρκεί να μη μου τα φέρουν μέσα στα ανάκτορά μου) αλλά και στα άγρια ζώα όπως ελέφαντες κλπ.

Δραστήριοι και στο facebook με μια ιστοσελιδα που αριθμεί πάνω από 3500 μέλη.

Ποιoν είπες #zoon ρε;;

Θα το βρείτε στο δίκτυο: zoon.gr

6. PetsLife.gr

Ένα από τα καλύτερα ελληνικά site για τη γάτα (και όχι μόνο), δραστήριο από το 2015, είναι το PetsLife.gr ειναι μια εξαιρετική προσπάθεια από μια ομάδα ανθρώπων με  μεράκι που αρθρογραφούν για τον σκύλο, τη γάτα, τον παπαγάλο, τα ψαράκια και γενικώς για ό,τι σημαίνει “κατοικίδιο”.

Το PetsLife.gr παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις των events στο χώρο του κατοικίδιου και επίσης δραστηριοποιείται στο facebook με μια σελίδα που αριθμει 7900 μέλη και παραμένει εξαιρετικά δραστήριο και εκεί.

Η ομάδα των 10 αρθρογράφων χαρακτηρίζεται από αγάπη για το κατοικίδιο και τέτοιους χιούμαν πρέεεπει να τους επικροτούμε!

Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο: petslife.gr

7. Saveagreekstray.org

To saveagreekstray ειναι μια προσπάθεια που υφίσταται απο το 2017. Πρόκειται για μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με φιλοζωική δράση και σκοπό την προστασία των ζώων. Ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Στην προσπάθειά τους αυτοι τα μέλη του SGS έφτιαξαν ένα πρότυπο καταφύγιο για αδέσποτά ζώα και προσπαθούν να τους βρουν ασφαλείς οικογένειες που θα τους προσφέρουν την φροντίδα και την ασφάλεια που τους αξίζει! 

Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο εγχείρημα με πάρα πολλές περιπτώσεις υιοθεσίας με αίσιο τέλος και μπορούμε να πούμε οτι το SGS καλύπτει ένα πολύ σημαντικό κενό στην Ελλάδα (όπως άλλωστε και διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις ανα την Ελλάδα που προσπαθούν να βρουν υιοθεσίες στα χιλιάδες αδέσποτα ζώα).

Στην αποτελεσματικότητα της δράσης τους συντελεί και η παρουσία δραστήριων σελίδων στο facebook (40000 μέλη) και στο instagram (20000 μέλη).

Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο: saveagreekstray.org

8. Dogsvoice.gr

Αγαπημένη δημοφιλής πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε χιλίαδες αδέσποτα να βρουν υιοθεσία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν και 102 φιλοζωικές οργανωσεις προκειμένου να βρουν υιοθεσία για τα διάφορα ζώα που προσπαθούν να φροντίσουν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1800 αγγελίες υιοθεσίας, ενώ ως τώρα έχουν γίνει 2007 επιτυχείς υιοθεσίες με την χρήση του DogsVoice. Πρόκειται για μη-κερδοσκοπικό οργανισμό!

Στο σάιτ αναφέρεται χαρακτηριστικά :

“Αποστολή του οργανισμού Dogs’ Voice είναι μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα ζώα και τα δίκαιωματά τους”

Ανάμεσα στα υπόλοιπα το dogsvoice προσπαθεί να στηρίξει διάφορα φιλοζωικά σωματειά με παροχή φαρμάκων και τροφών ενώ οργανώνει και καμπάνιες για εύρεση χρημάτων ώστε να καλυφθούν διάφορα έκτακτα, βαριά χειρουργία.

Και το DogsVoice διακρίνεται για την έντονη δράση του στο facebook (36000 μέλη) και στο instagram (16000 μέλη). Όχι άδικα το συμπεριέλαβα στην λίστα μου και ας υπάρχει το μισητό “dog” στον τίτλο του!

Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο: dogsvoice.gr

9. PetPet.news

Καλαίσθητη ιστοσελίδα, με πλούσια αρθρογραφία γύρω από το κατοικίδιο (σκύλοι, γάτες, και όχι μόνο)!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ειδικό section του site που αναφέρεται στα αδέσποτα ζώα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για αυτά – είπαμε, εγώ ο Τσίτσος έχω πολύ ενδιαφέρον γύρω από το θέμα των αδέσποτων.

Πολύ αναλυτικά είναι και τα άρθρα με πληροφορία για διάφορα θέματα που οι περισσότεροι από εσάς ίσως δεν γνωρίζετε, όπως πχ “Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το σκύλο μου που έχει αρθρίτιδα;”, ενώ εξίσου βοηθητικά είναι και τα άρθρα με προτάσεις για αγορές που να σχετίζονται με τα ζωάκια σας.

Το PetPet.news διατηρεί επίσης μια δημοφιλή σελίδα στο facebook με 17000 μέλη!

Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο: PetPet.news

10. PawFinder.gr

Μια ακόμη ελληνική ιστοσελίδα με πρόθεση να βοηθήσει στο τεράστιο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σίγουρα ένα από τα κορυφαία ελληνικά site για τη γάτα

Το εύχρηστο σύστημά του επιτρέπει να ανεβάζετε αγγελίες όπου αναζητείτε υιοθεσία, ή να αναζητήσετε αγγελίες υιοθεσίας. Πολύ συχνά η κατάληξη είναι ευτυχής με ένα αδεσποτάκι να βρίσκει την παντοτινή του οικογένεια και τότε όοοολοι χαιρόμαστε (βρε λες να βάλω τον Κινέζο για υιοθεσία μπας και γλιτώσουμε από δαύτον;)

Πολύ ενδιαφέρουσα και η αρθρογραφία του site, με πανέμορφες “αδέσποτες ιστορίες” και χρήσιμα ενημερωτικά άρθρα με tips. 

Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο: pawfinder.gr

Σελίδες και Groups στο Facebook αφιερωμένες στη γάτα

Κλείνοντας  θα ήταν παράλειψη να μην γίνει αναφορά σε δραστήριες σελίδες και groups του facebook που είναι αφοσιωμένες στη λατρεμένη μας! Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο ζωντανά γατο-γκρουπ:

  • Οι Γατό-υπηκόοι: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Το γκρουπ του Τσίτσου και της παρέας του με 3700 μέλη που όμως είναι τόσο δραστήρια και που ξέρουν να χαίρονται την ομορφιά αυτού του πλάσματος. Ευτυχώς οι συγκρούσεις είναι σπάνιες και το κλίμα γενικά χαρούμενο. Όποιος θέλει μπορει να το επισκεφτεί κάνοντας κλικ εδώ
  • Σατανισμος και Γάτες: Το γκρουπ-τοτέμ στον ελλαδικό χώρο σε σχέση με τη γάτα. Το γκρουπ που έκλεισε και ξαναξεκίνησει από το μηδέν και σε λίγους μήνες έχει ήδη 27000 μέλη και έντονη δραστηριότητα. Αντιφατικό, αμφιλεγόμενο, ώρες ώρες πολιτικά ανορθόδοξο, αλλά είναι ένα βασικό  σημείο αναφοράς για τη γάτα στα σόσιαλ.
  • Σε παρόμοια λογική κινούνται  ακόμη δύο τέλεια γατογκρουπ, το Ό,τι να ‘ναι και γάτες (23400 μέλη) με ξεκάθαρη χιουμοριστική διάθεση και προσανατολισμό που δηλώνεται και από τους όρους χρήσης του γκρουπ αλλά και το επίσης δραστήριο αν και μικρότερο ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ (10700 μέλη)  που κινείται στα πρώτοτυπα της δημοσίευσης όμορφων γατοφωτογραφιών με λίγες συζητήσεις και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν γατούλες
Φυσικά και θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στα υπερδραστήρια γκρουπ στα οποία κάποιος μπορεί να βρει υιοθεσία ή φιλοξενία για γατούλες ή άλλα κατοικίδια – αυτά τα γκρουπ είναι τόσα πολλά και μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας search στο facebook με τα λήμματα “ΥΙΟΘΕΣΙΑ” “ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” κλπ κλπ

Τέλος υπάρχουν και μερικές σελίδες του facebook που αξίζει να παρακολουθήσετε όπως το παγκοσμίως γνωστός πόνημα που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη Takis Shelter ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 810000 ακόλουθούς που φροντίζει πάρα πολλά σκυλάκια,  το εμπνευσμένο Τα Ζώα είναι πολύ κουλ άτομα (της δημιουργού του περίφημου “Η Γεωγραφία είανι πολύ κουλ”) που ωστόσο δεν εστιάζει μόνο στις γάτες, το χιουμοριστικό Ο Γατούληθ αλλά και φιλοζωικά σωματεία όπως το δραστήριο Stray Planet (Αδέσποτος Πλανήτης) με 23000 μέλη και το εστιασμένο στις γάτες και με βάση τη Λευκάδα “Το Χαμόγελο του Γατιού“, μια ΑΜΚΕ με 2800 μέλη και έντονη δράση προς όφελος των μικρών λατρεμένων αιλουροειδών! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *