Πως περπατάει η γάτα και γιατί; (+ ΒΙΝΤΕΟ)

Κάθε χούμαν που θέλει να είναι γατολάτρης ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΟΛΑΤΡΗΣ (;;) οφείλει να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια με ποιο τροπο κινείται, περπατάει η Γάτα. Άραγε το περπάτημά της μοιάζει περισσότερο με του .. (ακατανόμαστου του) σκύλου, ήηηη πχ με της καμηλοπάρδαλης!

Τέτοια εναγώνια ερωτήματα βασανίζουν το κεφαλάκι πολλών τσιτσόφιλων και ο Τσιτσάρας είναι εδώ να λύσει απορίες, να βουλώσει στόματα (;;;;) και να βάλει ακόμη μια ψηφίδα στο μωσαϊκό τη εικόνας αυτού του μυστήριου, ιερού πλάσματος που ακούει στο όνομα Γαλή (ή Γάλη; – πάντα τα μπερδεύω)!

Αρχικά πάμε να περιγράψουμε ακριβώς πως περπατάει η γάτα, στη συνέχεια θα δούμε τους λόγους που εξυπηρετεί αυτός ο τρόπος περπατήματος και για το τέλος θα δούμε και σε βίδεο συνοπτικά όλα τα παραπάνω, σε αργή κίνηση για να έχουμε και οπτική εικόνα του πράματος – δεν παίζουμε κυρίες και κύριοι!

Πως περπατάει η Γάτα;

Η γάτα περπατάει με έναν πολύυυ συγκεκριμένο τρόπο που όπως θα δούμε και παρακάτω υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό τον τόσο συγκεκριμένο τρόπο περπατήματος! 

Καθώς η γάτα περπατάει εκεί που πατάει το μπροστινό (πχ) αριστερό πόδι, θα πατήσει στη συνέχεια και το πίσω αριστερό! Αντίστοιχα εκεί που πατάει το μπροστινό δεξί πόδι, θα πατήσει στη συνέχεια και το πίσω δεξί!! Το αποτέλεσμα αυτού είναι εκπληκτικό: ενώ έχουμε τέσσερα άκρα εμφανίζονται μόνο δύο ίχνη στο έδαφος!

Ειρήσθω εν παρόδω, με τον ίδιο τρόπο περπατούν και οι καμήλες και οι καμηλοπαρδάλεις ενώ πχ οι σκύλοι περπατούν με διαφορετικό τρόπο! 

3 λόγοι που η Γάτα περπατάει με αυτό τον τρόπο

3 οι βασικοί λόγοι που οι γάτες περπατούν με αυτό τον τρόπο! Περπατώντας έτσι η γάτα:

  • .. αφήνει τα λιγότερα δυνατά ίχνη, κάτι αρκετά σημαντικό για ένα πλάσμα που εκτός από μεγάλος θηρευτής είναι και δυνητικό θήραμα που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τις ορέξεις πεινασμένων τσακαλιών! 
  • .. κάνει το λιγότερο δυνατό θόρυβο, κάτι που έχει να κάνει και πάλι με το γεγονός ότι είναι ένα εν δυνάμει θήραμα που δεν θέλει να το πάρουν είδηση οι θηρευτές του, αλλά και φυσικά θηρευτής που θέλει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο θήραμα που έχει λοκάρει για να εξαπολύσει την επίθεσή του, να αρπάξει το άτυχο θήραμα, να το τινάξει, να το διαμελ.. ΣΤΟΠ ΚΑΤ ΦΤΑΝΕΙ!
  •  .. εκτίθεται στον μικρότερο δυνατό κίνδυνο καθώς περπατάει, μια και το μπροστινό πόδι σε κάθε βήμα ελέγχει την γη από κάτω, αν είναι ασφαλής, και στη συνέχεια το πίσω πόδι πατάει σε ένα ασφαλές και δοκιμασμένο σημείο! 

Κάπου εδώ θα ήθελα να κάνω μια μίνι παρένθεση και να αναφερθώ σε αυτά τα φοβερά ένστικτα του κυνηγού και του θηράματος που κουβαλάει η Γάτα, τα οποία θεωρώ ότι πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα λαμβάνουμε υπόψιν! Πως;

  • Ακριβώς επειδή είναι εν δυνάμει θήραμα και θηρευτής ειναι πολύ σημαντικό να της προσφέρουμε ψηλά σημεία από όπου και να ελέγξει την κοιλάδα του καθιστικού για πιθανά θηράματα και θηρευτές θα μπορεί, και το απαραίτητο γκρουμιν του θα μπορεί να κάνει με ασφάλεια και ησυχία, μην τυχών και του την πέσει καμια ύαινα από το χολάκι! Καλές ιδέες για ψηλά σημεία; Βιβλιοθήκες, ψυγεία, ράφια, ψηλά γατόδενδρα σαν ετούτο, τέλεια ανάκλιντρα παραθύρου σαν αυτό! Και εκεί πέρα, στα ψηλά, αν η γάτα σας έχει εξουθενωθεί από τον 16ωρο ύπνο που έριξε λίγο πριν, ξεκουράστε την κάνοντάς εσείς το γκρουμιν της με μια αξιοπιστη χτένα σαν ετούτη!
  • Αυτά τα χαρακτηριστικά της Γάτας είναι από τους λόγους (δεν είναι βέβαια μόνο αυτοί)  που υπαγορεύουν ως ενα βαθμό τη σίτιση της γάτας με εξαιρετικές υγρές τροφές βασισμένες στην ζωική πρωτεϊνη υψηλής βιολογικής αξίας (που θα της δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για τις εκρηκτικές επιθέσεις της κατά των θηραμάτων της ή για να ξεφύγει από τους θηρευτές της) και μηδαμινό υδατάνθρακα, σαν την εξαιρετική Lucky Lou SuperMono που μπορείτε να βρείτε σε προσφορά 5+1 μέχρι τέλος Μαϊου κάνοντας κλικ εδώ.
    Εντάξει, εντάξει, υπάρχουν και οι γάτες που αρνούνται να φάνε υγρή τροφή, γι’ αυτές προχωρήστε στην επιλογή ξηρών τροφών με ξεκάθαρη ετικέτα, βασισμένες σε μπόλικη ζωική πρωτεϊνη ξεκάθαρης προέλευσης (οχι κρεαταλευρα, οστεαλευρα κλπ) και μετρημένο υδατάνθρακα όπως σούπερ γκρέιν φρι Carnilove την οποία μπορείτε να τσιμπήσετε εδώ.  

Πως περπατάει η Γάτα - Το βίδεο

Και έφτασε η ώρα να δούμε σε βιντεάκι, όσα περιγράψαμε λεκτικά παραπάνω για να έχουμε μια πολύ πιο ολοκληρωμένη εικόνα του περπατήματος της Γάτας στην πράξη! Ελπίζω να το βρείτε διαφωτιστικό! 

Ουφ, τα είπα πάλι και ησυχασα! Τώρα γνωρίζετε! Για ποιο άλλο μυστικό της Γάτας θα θέλατε να μάθετε σε επόμενο ποστ μου; Πείτε μου και εγώ θα σας τα αποκαλύψω ούλα! 

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *