Ο βραβευμένος Zebby που βοηθάει την κωφή κηδεμόνα του

VIRAL: O Zebby, o φύλακας-άγγελος της κωφής χούμαν του βραβεύεται ως Γάτος της Χρονιάς (+ΦΩΤΟΣ)

Σας έχω πει τόσες πολλές ιστορίες με γάτες που είχαν απίστευτα θετική επίδραση στην ζωή των χούμαν τους! Μία τέτοια ιστορία αφοσίωσης του Zebby, μας εξιστορεί η 66χρονη Genevieve Moss. Ο Zebby, ένας tuxedo γάτος δύο ετών από το Chesterfield, κέρδισε το εθνικό βραβείο για τη Γάτα της Χρονιάς της οργάνωσης Cats Protection’s. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Wilton’s Music Hall του Λονδίνου, ο Zebby διακρίθηκε μεταξύ χιλιάδων άλλων γάτων, μάλιστα χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση!

«Το να ζω μόνη μου και να έχω προβλήματα ακοής, σημαίνει πως η ζωή μπορεί να είναι πολύ μοναχική, αλλά όχι όταν είναι ο Zebby μαζί μου. Είναι ο ήρωάς μου», παραδέχεται η Moss. Χωρίς τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν μπορεί να ακούσει τίποτα, όμως πλέον έχει τον φύλακα άγγελό της να την βοηθά.
Ο Zebby πηγαίνει και την σκουντάει με τις πατούσες του κάθε φορά που χτυπά το κουδούνι για να πάει ν ανοίξει, αλλά κι όταν χτυπά το τηλέφωνο, οπότε βάζει τα ακουστικά της και το σηκώνει. Τη νύχτα, αν ακούσει κάποιον ασυνήθιστο θόρυβο, πηγαίνει και της χτυπάει το πρόσωπο για να την ξυπνήσει.
Επιπλέον, εκτός του να ειδοποιεί την ιδιοκτήτριά του όταν χρειάζεται, της πηγαίνει τις παντόφλες της και παραλαμβάνει ή παραδίδει την αλληλογραφία της, κρατώντας τους φακέλους στο στόμα του!

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Zebby ». Η 66χρονη παραδέχεται, πως από τότε που εμφανίστηκε στη ζωή της, κοιμάται πιο ήσυχη, απέκτησε έναν πιστό φίλο, έναν φύλακα να την προστατεύει, να τη βοηθάει στις καθημερινές της ανάγκες, να μη φοβάται και να μην τρομάζει με τίποτα πια.

Όταν πρέπει να βγει έξω και τη βλέπει να φοράει τα παπούτσια της, την περιμένει ξαπλωμένος μπροστά στην πόρτα σα να μη θέλει να την αφήσει να φύγει κι όταν γυρίζει, της κάνει τόσες αγκαλιές… «Είναι πολύ ιδιαίτερος. Δεν έχω ξαναδεί γάτο σαν κι αυτόν. Του αρέσει να βρίσκεται γύρω μου, όπου κι αν είμαι. Έχουμε έναν στενό δεσμό», περιγράφει η ίδια.

Η Genevieve Moss εξηγεί πως η ζωή ενός κωφού ανθρώπου είναι πολύ σκληρή και είναι δύσκολο να ζει μόνος και απομονωμένος από τον έξω κόσμο. Ο σωτήρας της, όπως τον αποκαλεί, από μικρός, σα να ‘ένιωσε’ από μόνος του τη δυσκολία ακοής της και στάθηκε πλάι της να τη βοηθάει.

«Είμαι τόσο περήφανη για τον Zebby που δείχνει στον κόσμο πόσο διαισθητικές και στοργικές είναι οι γάτες και πόσο θετικό αντίκτυπο έχουν στις ζωές των ανθρώπων», λέει η Moss.

Για το τέλος σας κράτησα το καλύτερο.. συγκέντρωσα 10 απρόσμενα οφέλη που προσφέρει μια γάτα στους χούμαν που τους κάνει τη τιμή να μοιραστεί τη ζωή της μαζί τους.. βρείτε τα εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *