Η περίεργη ιστορία της Τζένης, της γάτας που προέβλεψε τη βύθιση του Τιτανικού

Η ιστορία της Τζένης, της γάτας του Τιτανικού!

Τις πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ 14ης και 15ης Απριλίου 1912, η ​​βασίλισσα της White Star Line, ο αβύθιστος μέχρι τότε Τιτανικός, βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης. Χάθηκαν αμέτρητες ζωές ανθρώπων και ζώων.. υπήρξε όμως και μια απρόσμενη ευτυχής εξαίρεση.. η Τζένη, η γάτα του Τιτανικού!
Ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή, διάολε! Το Τζενάκι μεταφέρθηκε στον Τιτανικό από το αδελφό του (Τιτανικού) πλοίο, το Olympia, για να επιτελέσει το γνώριμο ρόλο που έχουν επωμιστεί οι γάτες, τις προηγούμενες χιλιετηρίδες, ως ελεγκτής της πανίδας των τρωκτικών στα έγκατα του καραβιού! Η Τζένη κουτσοβολεύτηκε στο κάτω μέρος του πλοίου, (κατά άλλους στην κουζίνα) και την φρόντιζε ένας θερμαστής, ονόματι Jim Mulholland. Συχνά η Τζένη είχε τα τυχερά της, με τα αποφάγια των γευμάτων του πλοίου.
Εκείνες τις μέρες ήταν δύσκολο να βρει κάποιος δουλειά και ο Τζιμάρας, ο Μαλχόλαντ (Ντράιβ), επιτελούσε προσωρινά βοηθός κατά τις δοκιμές πλεύσης του Τιτανικού από τη Θάλασσα της Ιρλανδίας στο Σαουθάμπτον. Έτσι όταν του προσφέρθηκε μια θέση πλήρους απασχόλησης για το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού στη Νέα Υόρκη, ο τύπος τα κανε πάνω του από τη χαρά του! Που να ξερε!
Τζένη, η επιζήσασα του Τιτανικού!
Όταν ο Ταϊτάνικ άραξε στο Σαουθάμπτον, η Τζενούλα, ούσα σε ενδιαφέρουσα, γέννησεεε και ο Μήτσος φρόντισε να της έχει ένα μέρος άνετο, ασφαλές και ζεστό, δίπλα στους φούρνους του καραβιού για να μπορέσει να τα καταφέρει με τα γατάκια της! Εν ολίγοις, το κορίτσι περνούσε ζωή και κότα μέχρι που έδεσαν στο λιμάνι!
Η Τζένη έκανε έναν έλεγχο της γύρω περιοχής, στο λιμάνι και άγνωστο γιατί, αποφάσισε να μετακινήσει τα γατάκια της, ένα προς ένα εκτός πλοίου, στο λιμάνι! Ο Τζιμ παραξενεύτηκε με την συμπεριφορά της και σκέφτηκε ότι ίσως η Τζένη κάτι γνώριζε που κανείς άλλος δεν το γνώριζε! Και αναπάντεχα, μάζεψε και αυτός τα συμπράγκαλά του και έφυγε από το πλοίο – σε μια σωτήρια κίνηση, όπως αποδείχτηκε 4 μέρες αργότερα!
Τούτη η ιστορία είναι αληθινή ή πρόκειται για θρύλο;! Επειδή είναι μια γοητευτική ιστορία, εγώ παιδιά, θα επιλέξω να την πιστέψω και σας προτείνω να κάνετε και εσείς το ίδιο! Η ιστορία της Τζένης διέρρευσε χρόνια αργότερα, όταν ένας ηλικιωμένος κύριος την διηγήθηκε στους Irish Times! Δεν θα μάθουμε αν ήταν ο ίδιος ο Τζιμ ή κάποιος στον οποίο την διηγήθηκε! Εσείς τι πιστεύετε; Σώθηκε όντως η Τζένη και τα μικρά της;;; Έχουν τελικά ένα περίεργο ένστικτο, μια έκτη αίσθηση οι γάτες;;; Τα σχόλια δικά σας!
Έξυπνη μαμά γάτα σώζει τα μικρά της από τον Τιτανικό!

Και αν αναρωτιέστε για το σκίτσο της εικόνας, εκδόθηκε την ίδια χρονιά του ναυαγίου (1912) στην Daily Mirror, μαζί με ένα άρθρο με τίτλο “Έξυπνη μαμά γάτα σώζει τα μικρά της από τον Τιτανικό”! Λέγεται ότι η ζωγραφιά φιλοτεχνήθηκε από την καλλιτέχνιδα Celia Pike!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *