10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ουρά της γάτας

Ένα από τα πιο μεγάλα κομψοτεχνήματα πάνω στο σώμα της γάτας είναι η ουρά της! Όμως που οφείλεται η απαραμιλλη χάρη της; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της; Πως καταφέρνει και κάνει τόσο περίπλοκες και χαριτωμένες κινήσεις; Τι ρόλο παίζει στην επικοινωνία των συναισθημάτων της; Ανακαλύψτε πολλά που δεν γνωρίζατε για την ουρά της γάτας μέσα από 8 περίεργα facts για την ουρά της γάτας! 

Είσαστε έτοιμοι λοιπόν; Πάμε να μάθουμε μερικά ενδιαφέροντα πράματα για την ουρά της γάτας!

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ουρά της γάτας

  • Υπάρχουν τουλαχιστον 7 φυλές γάτας που δεν έχουν ουρά (κολοβές) απο τις οποίες η πιο γνωστή είναι η περίφημη Μαντς
  • Όταν η γάτα παραμονεύει θηράματα η ουρά της παραμένει χαμηλά ωστόσο η γάτα δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό της και την κουνάει αριστερά δεξιά (να θες να κρυφτεις και να μη μπορεις)
  • Χτυπήματα στην ουρά της γάτας μπορούν να προκαλέσουν μόνιμα προβλήματα και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι η ουρά να αφαιρεθεί
  • Μια γάτα χωρίς ουρά έχει κάποια μειονεκτήματα στην ισορροπία ωστόσο μπορεί να συνεχίσει να ζει ζωή χαρισάμενη! Ο Αδολφίνος μου ειναι μια ζωντανή απόδειξη!
  • Η ουρά μπορεί να έχει από 19 ως 23 σπονδύλους που μαζι με διάφορους μύες και τένοντες της δίνουν εξαιρετική ευελιξία και ελαστικότητα
  • Όταν η γάτα σηκώνει την ουρά της καλεί άλλες γάτες να μυρίσουν τα σεξουαλικά της σημεία, σε μια κίνηση που δηλώνει εκτίμηση και σεβασμό!
  • H γάτα είναι το μόνο μέλος του γένους των αιλουροειδών που μπορεί και κινείται με την ουρά σηκωμένη όρθια
  • Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ανασηκωμένη ουρά της γάτας όταν μας βλέπει – που δηλώνει την χαρά της – , όπως και τα περίπλοκα νιαουρίσματα (διαβάστε τη θεωρία μου για το πως έμαθαν οι γάτες να νιαουρίζουν ΕΔΩ), όπως και ίσως το γουργουρητό είναι πράγματα που εφηύρε η γάτα για χάρη της επικοινωνίας της μαζί μας! 
  • Η ουρά της γάτας είναι ένα από τα πιο πολύπλευρα συναισθηματικά βαρόμετρα της. Η κίνηση και οι θέσεις της λένε ολοκληρη ιστορία για τις διαθέσεις της, τις προθέσεις της και όλα τα σχετικά! Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μου για την ‘γλώσσα” της ουράς της γάτας ακριβώς ΕΔΩ
  • Οι ουρές δύο γατών φιλικών μεταξύ τους, που εκείνη την ώρα διαπνέονται από στοργή της μίας προς την άλλη μπορεί να μπλεχτούν φτιάχνοντας χαριτωμένα σχήματα όπως.. καρδιές!

Από εσάς θα ήθελα να μου στειλετε στο mail μου ([email protected]) φωτογραφίες με την.. ουρά της γάτας σας (η πιο ομορφη φώτο θα ποσταριστεί στα σόσιαλ) ενώ στα σχόλια πείτε μου ποιο σημείο του σώματος της γάτας σας μαγεύει περισσότερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *