Το πρώτο Cat Cafe στη λωρίδα της Γάζας είναι γεγονός! Τα τελευταία νέα για το πρώτο ελληνικό Cat Cafe;

Ακόμη και στα πιο “σκοτεινά” μέρη της Υφηλίου μπορούν να τρυπώσουν οι γάτες και να δώσουν το φως τους! Η λωρίδα της Γάζας, ευρισκόμενη σε 17ετή αποκλεισμό από τους Ισραηλινούς είναι ένα τέτοιο μέρος.. ε λοιπόν προχτες κάτι όμορφο συνέβη εκεί.. μέσα σε ένα χαρούμενο κτίριο ακούστηκαν πολλά .. meow.. πρόκειται για το CatCafe Meow Cafe που ξεκίνησε τη δράση του!

Η ιδρύτριά του Νάιμα Μάμπεντ δήλωσε ότι θεωρεί το Meow Cafe μια τρυφερή, ζεν ανάπαυλα στη ζωή της Γάζας που μαστίζεται από πολέμους, ανεργία, και όπου οι επιλογές αναψυχής είναι ελάχιστες. 

Η Νάιμα βλέπετε από τότε που θυμάται τον εαυτό της ζούσε με γάτες: «Πέρασα τη ζωή μου μεγαλώνοντας γάτες και είναι πηγή χαράς και ησυχίας, μια απελευθέρωση από την πίεση» και θεωρεί ότι το cat cafe προσφέρει την πολυτιμη υπηρεσία του, της ευεργετικής αλληλεπίδρασης με τις γάτες! Η Νάιμα λέει ότι η γάτα είναι ένα.. “Παγκόσμιο Αντικαταθλιπτικό” και δεν έχει άδικο!

10 γάτες είναι οι residents του Meow Cafe και κάποιος μπορεί να ρθει και να παίξει μαζί τους για 1.30 δολάρια την μισή ώρα και πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι η ψυχολογική επίδρασή τους είναι καταλυτική.. Ο ψυχολόγος Μπάζαντ Αλ-Ακχρας εξηγεί ότι «Κάθε μέρος που παρέχει στους ανθρώπους ένα είδος αλληλεπίδρασης με ζώα έχει θετικό ψυχολογικό αντίκτυπο»!

Ας δούμε και ένα βίδεο από την ημέρα των εγκαινίων του Meow Cafe:

Και αν πολλοί θεώρησαν το εγχείρημα της Νάμα .. κωμικό, υπάρχουν και αυτοί που λατρεύουν τις γάτες και που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν τους επιτρέπουν να πάνε σε διάφορα μέρη του κοσμου όπου υπάρχουν Cat Cafe και οι οποίοι έτσι έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον! Η Νάμα συνοψίζει: «Αν είσαι λάτρης των γατών, αυτό είναι το μέρος σου»,

Σε ετούτο το σημείο να πω ότι οι πληροφορίες για ετούτο το ποστ πάρθηκαν από το σχετικό άρθρο του HuffingtonPost! 

Πότε θα γίνει το πρώτο ελληνικό Cat Cafe;

Τι; Δεν το έχετε πάρει είδηση; Στα σπάργανα είναι και το πρώτο ελληνικό Cat Cafe και θα κάνει τη δυναμική του εμφάνιση στο Θησείο της Αθήνας! Πότε θα είναι έτοιμο. Η τελευταία ενημέρωση που έχω από τους δυο ιδρυτές του, Νάταλι και Δημήτρη είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβρη είναι πιθανό να λειτουργήσει επιτέλους το πολυαναμενόμενο CatCafe Athens! Ορίστε και μια φωτογραφία που μου έστειλαν από την αυλή του CatCafe όπου μπορούμε να διακρίνουμε και δύο κούνιες! 

Να πω ότι μαζί με το CatCafeAthens ξεκινήσαμε και μια καινούρια πρωτοβουλία, αυτή του trofiseanamoni.gr! Η ιδέα είναι ότι κάποιος θα αγοράζει τροφές ή άλλα υλικά χρήσιμα για τις γάτες σε κάποιο πετσοπ ή κτηνιατρείο και θα τις αφήνει εκεί διαθέσιμες για συμπολίτες μας που δεν εχουν την οικονομική άνεση να σιτίσουν εύκολα τις γάτες που φροντίζουν! Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε αυτή την κίνηση!

Τέλος να σας πω ότι δεν υπάρχει κανενός είδους διαφημιστική συνεργασία με το CatCafe Athens, παρά μόνο έντονο ενδιαφέρον για τις αδέσποτες γατες της που το CatCafe Athens έχει δεσμευτεί να βοηθήσει να βρουν το παντοτινό τους σπίτι – καθώς φυσικά και μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση μπροστά στην προοπτική όταν πηγαίνω Αθήνα να πίνω το καφεδάκι μου στο Θησείο παρέα με μουστακοφόρες θεές. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *