ΚΡΙΤΙΚΗ: Happy Cat Sterilized Minkas

Συνέχεια όταν σας ρωτώ τι ξηρά τροφή δίνετε στις γάτες σας, ειδικά εσείς που έχετε πολλές γάτες συχνά μου απαντάτε ότι χρησιμοποιείτε την Happy Cat Sterilized Minkas. Όμως είναι μια αξιόλογη ξηρά τροφή; 

Πως θα μπορέσουμε να αποφανθούμε; Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τρία κεντρικά σημειά. Τη σύστασή της, την χημική της ανάλυση αλλά και την τιμή της, για να μπορέσουμε να τις συγκρίνουμε και με τους ανταγωνιστές της. 

Αμέσως παρακάτω θα βρείτε τις επισημάνσεις μου για τα θετικά και τα αρνητικά της Happy Cat Minkas Sterilized 

Happy Cat Minkas Sterilized - Η κριτική

Σύσταση

Τι έχουμε εδώ; Το πρώτο συστατικό είναι ζωικό (κάτι πολύ σημαντικό για τη γάτα που είναι σαρκοφάγο ζώο που χρειάζεται ζωική πρωτεϊνη που έχει υψηλή βιολογική αξία, μια και τα αμινοξέα που η ίδια δεν μπορεί να συνθέσει τα προσλαμβάνει από ζωικές πρωτεϊνες), όμως θα προτιμούσα να ήταν κρέας γνωστών πουλερικών και όχι “πρωτεϊνη πουλερικών”!  

Όπως σε πάρα πολλές ξηρές τροφές το filler μας είναι φυσικά το φτηνό και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη καλαμπόκι, ενώ το κραμβέλαιο και ο πολτός μήλων είναι ευπρόσδεκτα. Επίσης στην τροφή θα συναντήσουμε σιτάρι (ένας άλλος δημοφιλής filler, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη). 

Χημική Ανάλυση

Όπως σε κάθε ξηρά τροφή η μεγαλύτερή μου έγνοια είναι η ποσότητα του δύσπεπτου υδατάνθρακα (ο οποίος είναι υπεύθυνος για ληθαργικοτητα, παχυσαρκία και άλλα προβλήματα) και η Happy Cat δεν τα πάει και φοβερά, αφού έχει περίπου ~34% υδατάνθρακα! Κατά τα άλλα η πρωτεϊνη είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα (33%), ενώ ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα της τροφής είναι τα μόλις 1000mg/kg ταυρίνης που περιέχει η Happy Cat. Τέλος η Happy Cat Minkas Sterilized εχει μετρημένο λίπος, κάτι που την κάνει πιο ελαφριά.

Η αναλογία φωσφόρου ασβεστίου είναι σωστή, εξασφαλίζοντας την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. 

Τιμή

Και φτάνουμε στην τιμή που είναι μεν ανταγωνιστική, στα 3.7 ευρώ/κιλό, αλλά συγκρινόμενη με κάποιες άλλες ξηρές τροφές φαίνεται να υστερεί.

Αν θέλετε να αγοράσετε την Happy Cat Minkas Sterilized, μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και τις 120 Τσιτσόγατες, χωρίς να επιβαρυνείτε εσείς

Η πρόταση του Τσίτσου

Μια και αναζητείτε μια φτηνή ξηρά τροφή για γάτες που έχουν στειρωθεί, αν και η Happy Cat αποτελεί μια ανταγωνιστική επιλογή, εγώ θα σας πρότεινα μια τροφή σε πιο χαμηλή τιμή με αντίστοιχα χαρακτηριστικά, το αδερφάκι της την Happy Cat Minkas Urinary Care

  • Έχει  πιο χαμηλή τιμή, 3.45 ευρώ/κιλο έναντι 3.70!
  • Έχει παρόμοιες ποσότητες υδατάνθρακα και πρωτεϊνης παρά την πιο χαμηλή τιμή

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Happy Cat Minkas Urinary Care κάντε κλικ ΕΔΩ!

4 Απαντήσεις

  1. Καλημέρα. θα ήθελα να ρωτήσω αν η urinary care είναι κατάλληλη για στειρωμένες γάτες.
    Ευχαριστώ

  2. Έχω μικρό γατάκι 3 μηνών μια ξηρά τεοφη που προτείνετε; Περνάμε hills και είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *