Πίτση, η Υστέρω

Η αρχαιότερη όλων στην αυλή μετά την Μεγάλη Μανίτσα (εικάζουμε ότι η Πίτση είναι η μικρότερη ετεροθαλής αδερφή της), η Πίτση είναι ένα ακόμη κλασσικό παράδειγμα rise and fall, όπως ο Ασπρομαυρέ (ο κραταιός γάταρος που πάσχει από FIV), η Λούκε και η Μεγάλη Μανίτσα. Τον πρώτο καιρό έμπαινε στην αυλή και μούγγριζε και βαρούσε αλύπητα δεξιά και αριστερά, επειδή έτσι ήθελε, γι’ αυτό και της δώσαμε και το εξαιρετικό όνομα Υστέρω (ή υστερία).

Αργότερα μάθαμε ότι κάποιοι γείτονες είχαν ονομάσει την Υστέρω Πίτση και επειδή διαπιστώσαμε ότι η Πίτση άκουγε στο όνομα της (αυτή και άλλοι δυο τρεις στην αυλή, ο Πίπος, ο Μικρουτσέλος και ο Σκλαβενίτης – όσο ακούει τέλοσπάντον αυτό το θεόκουφο αγόρι) είπαμε να επαναφέρουμε το αρχικό όνομα της – θεωρώ ότι ανήκει στα αξιοπρεπή δισύλλαβα ονόματα γατών

Τα χρόνια πέρασαν, η Πίτση πήγε στον κτηνίατρο ο οποίος την περιποιήθηκε δεόντως, γιατί ήταν μονίμως μέσα στα νεύρα, αλλά η υστερία παρέμεινε, μόνο που μετασχηματίστηκε σε μια πιο εσωστρεφή συμπεριφορά. Τώρα έρχεται προσεκτικά προσεκτικά μόνο για φαγητό, δύο φορές την ημέρα, φτάνει να είναι βέβαιη ότι στο δρόμο για το μπολάκι της δεν θα βρεθεί οποιαδήποτε άλλη γάτα και κυρίως οι αρσενικοί μάνκες όπως ο Μύκης, ο Μικρουτσέλος ή ο Αδόλφος.

Παρόλα αυτά αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικοί, αρρώστιες δεν την αγγίζουν και το πανέμορφο κορίτσι με τα μεγάλα πράσινα μάτια (που άλλωστε δεν είναι κίνδυνος για μένανε, τόσο λίγο που έρχεται) στολίζει την αυλή μας κάααθε μέρα!

BONUS FACTS

  1. Οι γείτονες έκαναν πολύ καλή δουλειά με την Πίτση, διότι την μάλωναν πάρα πολύ όταν επιχειρούσε να περάσει το δρόμο-σκοτώστρα και φαίνεται ότι το έμαθε πολύ καλά γιατί δεν πάει ποτέ απέναντι, κάτι που εξηγεί και τη μακροβιότητά της.
  2. Μητέρα του Αδόλφου και μερικών ακόμη εξαιρετικών πλασμάτων από τα οποία δεν έμεινε κανένας δυστυχώς, με ποιο τραγικό παράδειγμα το συνομίληκο αδελφάκι του Αδόλφου που είχε την φαεινή ιδέα να μπει στην αυλή του Ζάχου και του Μικέ και αν και οι γονείς πρόλαβαν να το βγάλουν ζωντανό από εκει, αυτό εξαφανίστηκε, πήγε σε μια κρυψώνα και περίμενε εκεί μέχρι να πεθάνει, γιατί του είχαν κάνει μεγάλη ζημιά οι άτιμοι!
  3. Νιώθει άνετα μόνο με τη Μεγάλη Μανίτσα άντε και τον Κινέζο. Ως εκεί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3 Απαντήσεις

  1. Βρε ότι και να πεις για την λεγαμενη μόνο που είναι τροφαντουλα φτάνει, συγχωρουνται όλες οι ιδιοτροπίες της, ξέρεις τι είναι να εχεις γάτα και κοκκαλω και στριντζω;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *