Μπάκιο, η κακίστρω με το αγγελικό πρόσωπο

Αρχικά θεωρούσα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποθανατίσω αυτό το πλάσμα με φώτοζ αξιόλογες, ότι ποτέ δεν θα με άφηνε να την πλησιάσω. Και εξαιτίας αυτού, μάλλον ποτέ δεν θα είχα και να γράψω τίποτα αξιοσημείωτο γι’ αυτήν. 

Έλα όμως που έχουν οι καιροί γυρίσματα και υπήρξε μια κάποια συνδεση με αυτή την περήφανη κακίστρω, κόρη της πρώτης, της οριγκινάλε Κακίστρως, της Λούκε. 

Πριν ένα χρόνο η Λούκε γεννάει τη δεύτερη γέννα της (όσο καιρό τουλάχιστον τη γνωρίζω). Έκανε δύο παιδιά, την Μπάκιο (με τα μονίμως γουρλωτά, όμορφα μάτια) και τον Αλέν (από το Ντελόν, ο τύπος ήταν ένα γάτος-ποίημα). Προφανώς ο πατέρας αυτών των δύο ήταν κανένας κούκλος, γιατί τόοοοσο ασχημομούρα που ήταν η Λούκε, πως γίνεται να προέκυψαν τόσο νόστιμα παιδιά; Η Μπάκιο, αν και τα μάτια της είναι θεογλυκα (σε αντίθεση με την σκυθρωπή Λούκε) υιοθέτησε το μενταλιτέ της μάνα της, αμέσως. Δηλαδή έγινε οfficiale κακίστρω. Αντίθετα ο αδερφός της ήταν ένας μειλήχιος κούκλος. 

Οι τρεις του (Μάνα, κόρη, γιος) ήταν αχώριστοι και ήταν συγκινητική η αφοσίωση της Λούκε στα παιδιά της. Όπου πήγαινε η Λούκε, με την χαρακτηριστική της φωνής καλούσε τους δυό τους και μετά από λίγο να σου τους, ο ένας πίσω από την άλλη να τρέχουν να βρουν τη μάνα τους. Ο Αλέν δυστυχώς και τελείως χωρίς λόγο πατήθηκε από ένα αμάξι στην πίσω αυλή, την αυλή που δεν πεθαίνει ποτέ καμια γάτα – και όμως ο Αλέν τα κατάφερε. Και μείνανε οι δυο τους.

Αχώριστες, εδραιώθηκαν στην πίσω αυλή, αναγκάζοντας πολλές από τις γάτες που ήταν μόνιμες εκεί  να την αποφεύγουν, διότι αλλιώς έτρωγαν τις καρπαζιές του αχώριστου δίδυμου. Μάλιστα εγκαταστάθηκαν στη φωλίτσα πάνω στην πλαστική ντουλάπα, διώχνοντας από κει κακήν κακώς κοτζάμ Κινέζο

Όμως ό,τι μπορεί να αλλάξει αλλάζει και το κλίμα αντιστράφηκε και οι δυο τους με κάποιο τρόπο απαρνήθηκαν τη φωλιά τους και τη μονιμότητα της αυλής.. ίσως επειδή έκανε την εμφάνισή της η Ταζ και τρια μικρά αδερφάκια και η μυρωδιά τους ήταν πολύ ανυπόφορη για τους ευαίσθητους κάλυκες των Λουκε-Μπάκιο. 

Πλέον η Μπάκιο περνάει λίγες ώρες στην αυλή, κυρίως κατά τη διάρκεια των γευμάτων, πάντα με την παρέα της Λούκε, όμως σαν να έχει ρίξει κάπως νερό στο κρασί της, όπως και η μάνα της. Μερικές φορές θα τις συναντήσεις να κάθονται δίπλα δίπλα με μερικές άλλες γάτες της αυλής όπως η Τριποδέ, ή ο Ασπρομαυρέ (που υποφέρει από FIV), κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ πιο παλιά. 

Ποιος θα το έλεγε ότι θα έφτανε η μέρα που θα ξεστόμιζα κάτι τέτοιο: Ελπίζω ακόμη και αυτό το πλάσμα, η κακίστρω Μπάκιο να μακροημερεύσει..! Και αυτή την αγάπησα!

BONUS FACTS

  1. Το γατοόνομά της η Μπάκιο το πήρε μαζί με την μάνα της τη Λούκε, σε μια στιγμή άφατης έμπνευσης του πατέρα ο οποίος πήρε το όνομα του Βέλγου ποδοσφαιριστή της Μπουντεσλίγκα Λουκεμπάκιο, το έκοψε στα δύο και voila.. δυο από τα πιο τέλεια δισύλλαβα ονόματα για γάτες. H μάνα Λούκε και η κόρη Μπάκιο… παρεπιμπτόντως, αν και σεις αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το να δώσετε όνομα σε κάποια γάτα σας, τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο μου με ιδέες για τέλεια ονόματα για γάτες.
  2.  Ένα απόστημα έκανε την Μπάκιο ακόμη πιο στριμμένη. Μάλιστα το χρυσό μου πονούσε τόσο που στο τέλος δεν μπορούσε καλά καλά να φάει. Ευτυχώς η μητέρα επενέβη δυναμικά, την έβαλε σε ένα μποξ και την πήγε για μίνι επεμβασούλα. Το ράμμα στο σημείο του αποστήματος ακόμη να φύγει. Από τότε σαν να έγινε πιο φοβική, σαν να φοβάται περισσότερο την ώρα του φαγητού. Σαααν κάααατι να την απασχολεί την καημένη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2 Απαντήσεις

  1. Είδες η Τριποδέ την ευγενική ψυχούλα που είναι;Κάνει παρέα με την κοπελιά απο εδώ.💜💜

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *