Κριτική τροφής Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο

ΚΡΙΤΙΚΗ: Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο για γάτες

Σήμερα στο μικροσκόπιο μας θα βάλουμε την ξηρά τροφή Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο, κατάλληλη για όλες τις ενήλικες στειρωμένες γατούλες που ζουν μέσα στο σπίτι. Θα κάνουμε μια κριτική βασισμένη στην σύσταση, την χημική ανάλυση και την τιμή της, λαμβάνοντας υπόψιν τους τρεις αυτούς παράγοντες συνδυαστικά, ώστε να προκύψει μια πιο ασφαλής και αποστασιοποιημένη αξιολόγηση.

H Bozita ισχυρίζεται ότι είναι μία τροφή, προσαρμοσμένη στις χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες μιας στειρωμένης σπιτόγατας, αλλά και για τις πιο μεγάλες ή υπέρβαρες γατούλες μας. Περιέχει φρέσκο κοτόπουλο που σημαίνει ότι είναι πιο εύγευστη και εύπεπτη, κάνοντας ευκολότερη την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε προσεκτικά την κριτική μου, αν σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη τροφή

Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο- Η κριτική

Σύσταση

Η Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο περιέχει ως πρώτο συστατικό ένα άπαχο κρέας, πλούσιο σε πρωτεϊνη, όπως είναι το κοτόπουλο, σε συνολικό ποσοστό 33%, εκ των οποίων 25% είναι αποξηραμένο, 4% φρέσκο και 4% ζωμός. Το κοτόπουλο ενισχύει επιπλέον το μυϊκό σύστημα της γάτας και αποτελεί μια πλούσια πηγή ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, απαραίτητα για υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα. Ανάμεσα στα συστατικά της τροφής είναι το σιτάλευρο και το καλαμπόκι, υλικά τα οποία ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός όχι τόσο καλό για την υγεία της γατούλας μας. Στα προφανή θετικά της τροφής, είναι η παρουσία μετάλλων, όπως ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο σε καλές αναλογίες και βιταμινών. Η παρουσία γλυκοζαμίνης εξασφαλ΄ζιει υγιείς αρθρώσεις! Πάμε όμως να δούμε και τη χημική ανάλυση της Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο!

Χημική Ανάλυση

Ένα βασικό στοιχείο μιας ξηράς τροφής, είναι η ποσότητα της ακατέργαστης πρωτεϊνης! Στην περίπτωση της Bozita είναι χαμηλή, στο 32%. Δυστυχώς, το ποσοστό δύσπεπτου υδατάνθρακα στη  Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο δεν είναι καλό, 34,5%, όταν υπάρχουν τροφές σε αντίστοιχη τιμή με υδατάνθρακα κάτω από 27%! Εδώ να πω ότι συνήθως το πόσο του υδατάνθρακα δεν αναγράφεται στις ετικέτες και το υπολογίζουμε κατά προσέγγιση στις περισσότερες τροφές, αφαιρώντας από το 100% όλα τα υπόλοιπα συστατικά (πρωτεϊνη, λίπος, υγρασία, τέφρα και φυτικές ίνες). Η ποσότητα του λίπους στην Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, στο 14%!

Τιμή

Η τιμή της Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο στη συσκευασία των 10 κιλών, είναι στα 8,98 ευρώ/κιλό, ναι μεν ανταγωνιστική, ωστόσο υπάρχουν και καλύτερες ξηρές τροφές σε χαμηλότερες ή ίδιες τιμές με αυτήν!!

Αν τώρα θέλετε να αγοράσετε την Bozita Indoor and Sterilized Κοτόπουλο, μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα και τις 120 Τσιτσόγατες, χωρίς να επιβαρύνεστε έξτρα εσείς. 

Η πρόταση του Τσίτσου

Με την Bozita Indoor & Sterilised Κοτόπουλο, σίγουρα κινείστε σε μια μέτρια προς καλή ποιότητα ξηράς τροφής! Τι έχω να σας προτείνω αντ’ αυτής; Την εξαιρετική Carnilove Adult Sterilized που υπερτερεί στα εξής:

  • Έχει 39% πρωτεϊνη έναντι 32% της Bozita!
  • Έχει εξαιρετική ποσότητα ταυρίνης, 2400 mg/kg, ενώ στην Bozita δεν αναγράφεται καν αν περιέχει
  • Έχει 25% υδατάνθρακα έναντι 34,5% της Bozita!
  • Η Carnilove είναι μία ποιοτική τροφή χωρίς σιτηρά και περιέχει φυτικά υλικά όπως φρούτα και λαχανικά, ενώ δεν έχουμε αντίστοιχα στοιχεία στη Bozita!!

Αν θέλετε να αποκτήσετε την Carnilove, κάντε κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *