2 γάτες βρίσκονται μετά από 2 και 8 χρόνια, με τη βοήθεια του μικροτσίπ

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Σήμερα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το μικροτσίπ για μια γατούλα, από πόσους μπελάδες μπορεί  να μας γλιτώσει και ότι όλες οι γάτες οφείλουμε να το τοποθετούμε στο σώμα μας!

Και όλα αυτά γιατί σήμερα έφτασαν στ’ αυτιά μου δύο περιστατικά γατιών στην Μεγάλη Βρετανία που ξαναέσμιξαν με τους χιουμανιστικούς τους γονείς μετά από 2.5 και 8 (!) χρόνια αντίστοιχα.

Τα περιστατικά

Στην πρώτη περίπτωση τα ίχνη μιας υπέροχης μαύρης γάταςχάθηκαν πριν 2.5 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία. Πιστεύεται ότι η γάτα μπήκε μέσα σε ένα φορτηγό και μεταφέρθηκε 100 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της που βρισκόταν κάπου στο Μπρογκμπόροου. Με κάποιο τροπο βρήκε καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα εργαστάσιο στο Κόβεντρι

Ο φύλακας του εργοστασίου, Λέιτον Μάιερς την εντόπισε και κάνοντας χρήση του μικροτσίπ βρήκε τον χιουμανιστικό πατέρα της Τζόρνταν Χάρβεϊ που επανενώθηκε με το αγαπημένο του πανθηράκι μετά από 2.5 χρόνια! Η φιλόζωος-εθελόντρια που μεσολάβησε ώστε η γάτα να επιστρέψει στον χιουμανιστικό πατέρας της δήλωσε ότι μόλις τον είδε όρμηξε προς αυτόν, τον αναγνώρισε αμέσως!

Το δεύτερο περιστατικό είναι ακόμη πιο ακραίο: Μια ακόμη μαύρη γατούλα (τι έγινε ρε παιδιά;), η περίφημη Μο επέστρεψε στο σπίτι της, στο Σουόνσι της Ουαλίας μετά τη διάσωσή της από το σωματίο RSPCA.

Η Μο είχε χαθεί πριν 8 χρόνια (μάθετε περισσότερα για το προσδώκιμο ζωής της γάτας στο άρθρο μου “Πόσα χρόνια ζουν οι γάτες“) αλλά βρήκε άλλο χιούμαν για να την υπηρετεί και μάλιστα πολύ καλά. Όμως ήρθε το πέρασμα του χρόνου και ο χιούμαν αυτός πέθανε ολοκληρωτικά και τότε ένας γείτονας κάλεσε το RSPCA για να βοηθήσει την εγκατελειμμένη γατούλα. 

Το μέλος της RSPCA, Πάολα Μίλτον τσέκαρε και βρήκε ότι η κυρία Μο έχει μικροτσίπ και η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν βρήκε ότι άλλος ήταν ο πραγματικός της χιουμανιστικός πατέρας. Στη συνέχεια επικοινώνησαν μαζί του και η πολυπόθητη επανένωση θα λάβει χώρα λίαν συντόμως!

Η Πάολα τονίζει το αυτονόητο:  «Ένα μικροτσίπ μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά. Η Mo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορούν να επιστραφούν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους ακόμα και αν περάσουν χρόνια» 

Αν τα παραπάνω δεν σας έπεισαν και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το μικροτσίπ και τα οφέλη του κάντε κλικ στη φώτο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη δεν με κάνατε Follow στο Facebook; Ποτέ δεν είναι αργά!